Raahen takaa-ajosta epäilty ei muista tapahtumista juurikaan – kertoo ryyppyputken olleen päällä

Miksi rattijuopumusten ja etenkin huumerattien määrä kasvaa nopeasti? Poliisi kommentoi valvonnan hälyttäviä tuloksia 4:44
Rattijuopumuksista yhä useampi liittyy huumausaineisiin. MTV Uutiset kysyi, mistä ilmiö johtuu.

Raahen eilisillan takaa-ajotapauksesta epäilty 57-vuotias mies ei juurikaan muista, mitä välikohtauksessa on tapahtunut, kertoo poliisi tiedotteessaan.

– Henkilöauton kuljettajaa ja kyydissä ollutta mieshenkilöä on kuulusteltu ja siinä yhteydessä kuljettaja on kertonut nauttineensa useiden päivien ajan runsaasti alkoholia, eikä hänellä ole tapahtuneesta takaa-ajosta juurikaan muistikuvia. Myös matkustajana olleen mieshenkilön muistikuvat ovat olleet hataria, koska myös hän on kertonut nauttineensa alkoholia useita päiviä, tiedotteessa kerrotaan.

Takaa-ajo alkoi eilen noin puoli yhdeksältä illalla Malmintienä tunnetulla kantatie 88:lla. Tapaa-ajo päättyi yli tunti myöhemmin, kun poliisiauto tuuppasi pakoauton ojaan Tuomiojantiellä. Tapahtumien välinen aika oli vaiherikas, ja poliisia pakoon ajanut mies ennätti aiheuttaa useita vaaratilanteita.

Poliisi kuvailee paenneen auton vauhdin olleen paikoin vaarallisen kovaa ja sen tehneen ainakin yhden vaarallisen ohituksen Raahen MotoCafen kohdalla valtatie kahdeksalla lähellä Jokelantien risteystä.

Poliisi pyytää niitä tielläliikkujia, jotka mahdollisesti joutuivat vaaratilanteeseen tai tekivät havaintoja ottamaan yhteyttä poliisiin. Poliisi pyytää yhteydenottoja virka-aikana numeroon 0295465051.

Autoa kuljettanut henkilö ei ole ensimmäistä kertaa viranomaisten syynissä liikennekäyttäytymisensä vuoksi. Häntä on tämän vuoden aikana epäilty viidestä muusta rattijuopumuksesta, joista kolme on tapahtunut mopolla. Osa teoista on siirtynyt syyteharkintaan.

Lue myös:

    Uusimmat