Poikkeuksellinen takaa-ajo työllisti kolmen laitoksen poliisipartioita – pakoautosta viskottiin poliiseja päin tavaraa, matka tyssäsi piikkimattoon

Hyvinkäältä käynnistyi tapaninpäivän aamupäivänä noin tunnin mittainen takaa-ajotilanne, johon osallistui partioita kolmen eri poliisilaitoksen alueelta. 

Itä-Uudenmaan poliisi oli saanut ilmoituksen henkilöautosta, joka ajeli epämääräisesti ja huomiota herättävästi Hyvinkään alueella. Kun poliisipartio tavoitti auton, kuski lähtikin kaahaamaan karkuun.

Yleisjohtaja, komisario Harri Vihola Itä-Uudenmaan poliisin tilannekeskuksesta kertoo MTV Uutisille, että autoseurue oli ensin paennut Hyvinkäältä Nummelan suuntaan, josta pohjoisemmaksi Forssaan päin. 

MTV Uutisten saaman silminnäkijähavainnon mukaan auton perässä oli kakkostiellä Forssan ja Karkkilan välisellä osuudella peräti viisi poliisiautoa vilkut päällä. Viholan mukaan operaatioon osallistuikin partioita Itä-Uudenmaan, Länsi-Uudenmaan ja Hämeen poliisin alueilta.

Poliisi sai väistettyä 

Silminnäkijähavainnon mukaan auton takaovi oli ollut hieman raollaan ja tilanne oli näyttänyt maallikon silmiin hurjalta. Vihola vahvistaakin, ettei kyseessä ollut aivan tavanomainen takaa-ajotilanne. 

– Autosta yritettiin vaikuttaa poliisipartioiden kulkuun ja sieltä heitettiin poliisiauton tuulilasia päin jonkinlaista tavaraa. Poliisiautoon ei kuitenkaan tullut vaurioita ja partio sai väistettyä esineitä. Tällainen toiminta ei kuitenkaan ole ihan tavanomaista, että yritetään poliisien kulkua haitata, Vihola sanoo.

Auton kulku pysähtyi poliisin piikkimattoon kakkostielle Tammelan kohdille. Autosta otettiin kiinni neljän nuoren aikuisen joukko. 

Kortiton kuljettaja

Henkilöllisyyksien selvittely on vielä osin kesken, mutta poliisin mukaan kyseessä on sekä miehistä että naisista koostuva, alle 25-vuotiaiden henkilöiden seurue.

Heitä kaikkia epäillään jostakin rikoksesta. Tällä hetkellä rikosnimikkeinä on muun muassa virkamiehen väkivaltainen vastustaminen, törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja useita erilaisia liikennerikoksia. Kuljettajalla ei myöskään ollut ajo-oikeutta. 

– Vauhtia oli kovimmillaan noin 120–130 kilometriä tunnissa. Aivan huipputörkeitä lukemia ei siis mitattu, mutta tarpeeksi joka tapauksessa. Operaatio kesti noin kolme varttia. 

Poliisi selvittää myös päihteiden mahdollista osuutta tapahtumiin. Viholan tiedossa ei ollut, onko nuorten aikuisten joukko kotoisin Hyvinkäältä vai jostakin toiselta paikkakunnalta. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja