Uutta tietoa julki: Uusimmat koronatautitapaukset peräisin niin kotimaasta kuin ulkomailta – tartuntojen lähdettä ei kuitenkaan tiedetä kaikkien kohdalla

11:44
Katso video: Hallitus neuvotteli koronatoimenpiteistä: päätöksiä uudesta maskisuosituksesta, etätyösuosituksesta ja Suomen rajojen tilanteesta odotetaan yhä

Uusien koronavirustartuntojen tapausmäärät ja ilmaantuvuus ovat selvästi nousseet heinäkuun alun mataliin lukemiin verrattuna, kertoo sosiaali- ja terveysministeriö.

Suomessa on todettu nyt 7642 koronavirustartuntaa. Tautitapausten määrät ovat nousseet erityisesti Helsingin ja Uudenmaan alueella.

Uudenmaan sairaanhoitopiirin lisäksi myös Varsinais-Suomen ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiireissä on todettu yli viisi uutta tapausta viimeisimmän seitsemän päivän seurantajakson aikana.

Sosiaali- ja terveysministeriö muistuttaa kuitenkin, että tapausten määrä on valtakunnallisesti edelleen kohtalaisen pieni.

Sairaalahoidossa on eilisten tietojen mukaan seitsemän potilasta, joista yksi on tehohoidossa. THL:n mukaan sairaalahoidossa olevien potilaiden määrä on pysynyt alhaisena heinäkuusta lähtien.

Uusia tartuntoja kotimaasta ja ulkomailta

Suomessa on todettu viime aikoina sekä kotimaasta että ulkomailta peräisin olevia tautitapauksia. THL:n mukaan tartunnan lähdettä ei tiedetä kaikkien tartuntojen kohdalla.

Uusien tartuntatapausten ilmaantuvuus oli viime viikolla 2,5 tapausta 100 000 asukasta kohden. Kahden viimeisimmän viikon ajanjaksolta uusien tapausten yhteenlaskettu ilmaantuvuus oli neljä tapausta 100 000 asukasta kohden.

Hallituksen linjauksen mukaan maahantulon rajoituksista voidaan luopua Suomen ja sellaisten maiden välisessä liikenteessä, joissa uusia koronavirustartuntoja on todettu korkeintaan 8 kahden viikon aikana 100 000 henkilöä kohden.

Tartunnat Uudellamaalla ovat ylittäneet hallituksen muille valtioille asettaman rajan, sillä Uudellamaalla on todettu 137 uutta koronavirustartuntaa viimeisen 14 vuorokauden aikana. Se tarkoittaa yli kahdeksaa tartuntaa 100 000 henkilöä kohden.

Laboratoriot ruuhkautuneet

Viimeisen kahden viikon aikana koronavirustestejä on tehty edelleen runsaasti.

Laboratorioiden testauskapasiteetti on tällä hetkellä yli 14 000 näytettä päivässä.

Päivittäin testejä on tehty jopa 6000. Valtakunnallisesti positiivisten näytteiden osuus testatuista näytteistä oli kuitenkin vain 0,3 prosenttia viime viikolla.

Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan tartuntaketjujen tunnistamiseksi ja katkaisemiseksi on erittäin tärkeää, että testaaminen jatkuu tiiviinä. Koronavirusnäytteiden tutkiminen on kuitenkin ruuhkautunut Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja