Helsingin "takaluukkumurhasta" vangitulla erittäin rankka rikostausta: Tappoi miehen lyömällä teräaseella 134 kertaa – yritti polttaa ruumiin metsässä

Takaluukkumurhasta pidätettiin kaksi henkilöä lisää – Rikospaikan toimittajat avaavat hyytävää tapausta 7:08

Yhdellä Helsingin niin sanottuun takaluukkumurhaan liittyvällä epäillyllä on erittäin rankka rikostausta.

39-vuotias mies on vangittuna murhasta epäiltynä tapauksessa, jossa vuonna 1993 syntynyt mies löytyi kuolleena auton takaluukusta Pohjois-Helsingissä.

39-vuotias ei ole suinkaan ensimmäistä kertaa virkavallan kanssa tekemisissä vaan hänellä on takanaan pitkä rikollinen historia. Henkirikokseen mies on syyllistynyt aiemminkin.

Yritti polttaa ruumiin

Helmikuussa vuonna 2002 mies tappoi asuntoonsa tulleen tuttavan lukuisilla veitseniskuilla. Miestä lyötiin rautaputkella päähän useita kertoja. Tämän jälkeen puolustuskyvytön, mutta tajuissaan ollut uhri talutettiin kylpyhuoneeseen, jossa uhrin päätä huuhdeltiin suihkulla.

Kylpyhuoneessa uhria lyötiin ja viilleltiin pään, kaulan ja niskan sekä käsien ja rintakehän alueelle 134 kertaa.

Surmatyön jälkeen uhri siirrettiin kymmenien kilometrien päähän Pyhäsalmelle syrjäisen metsätien varteen. Metsässä ruumista yritettiin hävittää polttamalla. Kun tässä ei onnistuttu, ruumis heitettiin aurausvallin yli metsään. Uhrin vaatteet, korut ja kännykkä hävitettiin.

Mielentilatutkimuksen mukaan mies oli tekohetkellä täydessä ymmärryksessä, mutta omien sanojensa mukaan "raivotilassa". Oikeudessa teon motiivi jäi epäselväksi.

Hovioikeus alensi murhatuomiota

Itä-Suomen hovioikeus alensi elinkautisen murhatuomion tapoksi ja 10,5 vuodeksi vankeutta. Hovioikeus perusteli päätöstään sillä, että ei voitu sulkea pois mahdollisuutta, että uhri kuoli jo ensimmäiseen veitseniskuun.

Hovioikeus totiesi, että pelkkä lyöntien lukuisuus ei osoittanut, että teko olisi tapahtunut raa´alla ja julmalla tavalla.

Vuonna 2013 Karjaalla mies löi toista miestä haulikolla kasvoihin ja ampui tätä reiteen pysäköintipaikalla. Miehen uhrin välille oli syntynyt sanaharkkaa ja heillä oli keskinäisiä velkoja. Oikeudessa mies kiisti rikoksen ja sanoi aseen lauenneen vahingossa.

Lue myös:

    Uusimmat