Uhri löytyi auton takaluukusta – poliisi tutkii murhaa Helsingissä

0:30
Katso video: Uhri löytyi auton takakontista Pohjois-Helsingistä.

Helsingin poliisi tutkii viime vuoden loppupuolella paljastunutta murhaa. Raa'asta henkirikoksesta on vangittu kaksi miestä ja nainen.

MTV Uutisten tietojen mukaan uhri löytyi joulukuussa auton takaluukusta Pohjois-Helsingissä. Kyse on 1993 syntyneestä Jan Sebastian Saarisesta, josta tehtiin katoamisilmoitus 18. lokakuuta.

MTV Uutisten tietojen mukaan poliisi löysi uhrin omien tutkimustensa ansiosta.

Poliisin aiemmin antamien tietojen mukaan Saarinen oli viimeisen kerran ollut yhteydessä läheiseensä 2.10.2019.

Saarinen oli kirjoilla Riihimäellä, mutta oleskeli pääosin Helsingissä.

Rikostarkastaja Petri Rainialan mukaan taustalla on huumeidenkäyttöä, mutta teon motiivia selvitetään yhä. Juttua tutkitaan murhana raa'an tekotavan vuoksi. Rainiala ei halua vahvistaa uhrin nimeä tai kertoa tekotapaa.

Kolme vangittu

Helsingin käräjäoikeus vangitsi aivan joulun alla kolme henkilöä epäiltynä murhasta. Vangitut ovat 39-vuotias mies, 29-vuotias mies ja 19-vuotias nainen.

Epäillyistä 39-vuotiaalla on kova rikollinen tausta. Hänet on aiemmin tuomittu vuonna 2002 veitsellä tehdystä taposta 10,5 vuodeksi vankeuteen.

Vuonna 2013 mies löi Karjaalla toista miestä haulikolla kasvoihin ja ampui jalkaan. Sillä kertaa tuomio oli 3 v 6 kk törkeästä pahoinpitelystä.

Myös uhrilla on rikostaustaa. Hänet on tuomittu mm. pahoinpitelyistä, vahingonteoista, ryöstöstä ja törkeästä huumerikoksesta 2014-2017.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja