Uutta tietoa Espoon tulipaloista – nuorin epäilty 11-vuotias

Tulipalo Laurinlahden koululla Espoossa 0:45
KATSO MYÖS: Tältä tulipalo näytti Laurinlahden koululla.

Poliisi on kertonut lisätietoa viime aikoina Espoossa tapahtuneista useista epäillyistä tuhopoltoista.

Poliisi on kuullut tähän mennessä seitsemään nuorta, joiden se epäilee liittyvän paloihin.

Vanhimmat heistä ovat 15-vuotiaita ja nuorin 11-vuotias.

Laurinlahdessa sijaitsevan koulurakennuksen viime viikkoisesta palosta epäillyt kaksi 15-vuotiasta nuorta ovat myöntäneet syyllistyneensä tekoon.

Rikosnimikkeenä on tuhotyö tai törkeä tuhotyö.

Tuomarilan Vapaapalokunnan vanhan rakennuksen palon osalta poliisi on kuullut kahta nuorta, jotka ovat myöntäneet sytyttäneensä papatteja kiinteistössä.

Rikoskomisario Klaus Geiger Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta sanoi eilen MTV Uutisille puhelimitse, että lasten tarkoituksena ei ollut polttaa rakennusta.

– He ei ole ehkä ymmärtäneet eivätkä oikein vieläkään ymmärrä, että miten tuli voi lähteä sellaisesta liikkeelle, mutta heidän tekonsa viittaa vahvasti siihen, että he ovat aiheuttaneet tulipalon.

Paloa tutkitaan törkeänä tuhotyönä.

Jokitörmän alueella syttyneistä paloista poliisi epäilee muutamaa noin 11–12-vuotiasta nuorta.

Poliisi tutkii paloja vahingontekona ja tuhotyönä.

Poliisin mukaan tutkinnassa ei ole tullut ilmi suoraa näyttöä minkäänlaisesta somehaasteesta.

– Talven aikana sosiaalisessa mediassa on julkaistu sisältöä esimerkiksi hylättyihin kiinteistöihin pyrkimiseen liittyen. Lisäksi nuoret totta kai yleisesti viestivät paljon toisilleen sosiaalisen median kanavien kautta. Yksittäistä somehaastetta emme kuitenkaan tässä yhteydessä ole vielä pystyneet nimeämään, Geiger kertoo poliisin tiedotteessa.

Poliisin mukaan nuorten tekemiset ovat tulleet heidän vanhemmilleen täysin yllätyksenä.

Geiger peräänkuuluttaa vanhempien vastuuta siitä, että mitä heidän alaikäiset lapsensa tekevät ja missä he pyörivät.

– Tässä merkillepantavaa on ollut se, että vanhemmat ketkä ovat olleet alaikäisten lasten mukana näissä kuulustelutilaisuuksissa, ovat olleet autuaan tietämättömiä lasten tekemisistä ja kulkemisesta ilta ja yöaikaan.

Poliisi kehottaa vanhempia keskustelemaan nuorten kanssa, että teoista voi koitua myöhemmin pahimmillaan koko perheen talouteen vaikuttavia korvausvastuita.

Poliisi jatkaa tapausten tutkintaa, eikä tässä vaiheessa tiedota yksittäisten tapausten esitutkinnasta yksityiskohtaisemmin.

Lue myös:

    Uusimmat