Teinit myöntävät sytyttäneensä koulun tuleen Espoossa – muut palot yhtä tutkinnassa

Tulipalo Laurinlahden koululla Espoossa 0:45

Kaksi poliisin kiinniottamaa 15-vuotiasta on myöntänyt sytyttäneensä Espoonlahdessa Laurinlahden koulun perjantaisen tulipalon, kertoo tutkinnanjohtaja Klaus Geiger MTV Uutisille.

Poliisi selvittää yhä muita Espoon seudulla tapahtuneita tulipaloja ja niiden sytyttäjiä. Esimerkiksi viime torstaina syttyi VPK:n vanha rakennus Tuomarilassa. Keskiviikkona paloi vanha omakotitalo Jokitörmässä ja sitä edeltävänä tiistaina omakotitalon viereinen rakennus.

Espoossa syttyi lisäksi alkuvuonna useampia pienempiä paloja.

– Palot ovat alkuvuonna olleet roskispaloja tai rakennusjätteiden polttamista, joita on mahdollisesti lähdetty kopioimaan, Geiger toteaa.

Poliisi on aiemmin kommentoinut, että se epäilee alueen tulipalojen takana olevan useampi kuin yksi ryhmä. Tutkinnanjohtaja on pitänyt mahdollisena, että nuoret kopioivat toistensa tekoja tai jopa yllyttävät toisiaan jonkinlaisessa haasteessa. Poliisi on saanut useita vinkkejä videoista, jotka liittyvät tulipaloihin.

Tahallaan sytytetyiksi epäillyissä paloissa ei toistaiseksi ole tullut henkilövahinkoja, mutta poliisi on varoittanut, että hylätyissäkin kiinteistöissä voi majailla ihmisiä. Tuhopoltossa he voivat olla hengenvaarassa.

Video: Tulimeri tuhosi täysin ikonisen rakennuksen Espoossa 0:23

Video: Tulimeri tuhosi Tuomarilan täysin ikonisen rakennuksen Espoossa.

Lue myös:

    Uusimmat