Mainos

Uutta Potter-kirjaa jonotettiin innokkaasti

Kuudennen osan myötä Harry Potter -kirjojen myynti Suomessa ylittänee miljoonan kappaleen rajan.

Harry Potter -fanit ympäri Suomen jonottivat hyvissä ajoin omaa kappalettaan kirjasarjan kuudennen osan suomennoksesta, joka tuli myyntiin viime yönä. Useat kirjakaupat pitivät ovensa auki yöllä, että halukkaat saivat oman kappaleensa kirjasta Harry Potter ja puoliverinen prinssi.

- Olin täällä kesälläkin. Olen lukenut sen kirjan jo. Täällä oli kesällä aivan ihana tunnelma ja halusin kokea sen uudestaan. Ja haluan lukea sen kirjan uudestaan, koska Jaana Kapari on erittäin hyvä suomentaja, kuvaili Helsingissä kirjaa jonottanut Salli Luhta.

Kirjan 140 000 kappaleen ennakkopainos on jo käytännössä myyty loppuun. Toinen 10 000 kappaleen painos tulee kirjan kustantajan Tammen varastoon huomenna. Tammen myyntipäällikön Juha Ihatsun mukaan kustantamo pystyy näin lähettämään kirjoja koko ajan lisää kirjakauppoihin, koska kysyntää näyttää riittävän.

Suomessa viittä ensimmäistä Harry Potter -kirjaa on myyty yhteensä noin 983 000 kappaletta. Tuoreen osan myötä kirjojen myynti ylittänee Suomessa miljoonan kappaleen rajan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.