Mainos

Uutta pelikonetta syytetään jäljitelmäksi – Nintendo haastetaan oikeuteen patentin rikkomisesta

Nintendo Switch -pelikoneen väitetään rikovan olemassa olevaa patenttia, jossa irralliset peliohjaimet yhdistetään keskusyksikön sivuille.

Pelilaitteita kehittävä Gamevice on nostanut kanteen konsolijätti Nintendoa vastaan elokuun alussa. Gamevice väittää Nintendon Switch -konsolin muotoilun olevan niin lähellä omia tuotteitaan, että se rikkoo patentteja. 

Vuonna 2015 Gamevice sai patentin laitteelle, jossa keskusyksikköön on yhdistetty ohjainpari laitteen molemmille kyljille. Valituksessaan Gamevice listaa kaikkia tapoja, joilla Nintendo rikkoo sen älyllistä pääomaa. Yhtiö pyytääkin oikeutta keskeyttämään Switchin tuotannon ja myynnin sekä määräämään Nintendo maksamaan korvauksia Gamevicelle.

Vielä ei tiedetä sallitaanko oikeusjutun edetä oikeudessa. Verkkomedia Mashable onkin huomauttanut, että Nintendo Switch -pelikoneessa ohjaimet eivät ole yhdistetty taipuisaan runkoon, toisin kuin Gamevicen patentissa. Switch lopulta eroaakin Gamevicen patentista huomattavasti. 

Gamevice on aikaisemmin valmistanut tablettitietokoneita Wikipad-nimellä. Nykyään yhtiö on valmistanut lähinnä peliohjaimia Applen laitteille.


***

1:50

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja