Uutta kauneudenhoidossa: Kosmetiikka kirurgian vaihtoehtona

Ovatko kauneusleikkaukset taaksejäänyttä elämää? Kirurgisia toimenpiteitä voi nyt korvata kosmetiikalla.

JuttaCarpelan Carpelan Cosmeticsista kertoi tulevaisuuden meikkitrendeistä Kauneustrendit ja -markkinat 2012 -tapahtumassa. Yksi nouseva trendi ovat Carpelanin mukaan kirurgian kosmeettiset vaihtoehdot. Kuluttaja odottaa kosmetiikalta yhä enemmän.

Otsan täytyy liikkua

Carpelanin mukaan esimerkiksi Ruotsissa on käyty keskustelua siitä, kenellä on vastuu asiakkaille tehdyistä injektiohoidoista. Nyt pistoksille haetaan vaihtoehtoa purkista.

– Kosmetiikalla haetaan vaihtoehtoja asiakkaille: pystytään korvaamaan täyteaineita, päästään käsiksi raskausarpiin, voidaan kohottaa, Carpelan listaa.

Carpelanin mukaan nykykuluttaja haluaa ikääntymisen merkeistä eroon niin, ettei toimenpiteestä jää pysyviä merkkejä. Ihon parantelu ei saa näkyä päälle.

– Halutaan, että otsa liikkuu, että kasvot liikkuvat normaalilla tavalla. Kosmetiikka hakee nyt sellaista, kosmetiikka haluaa todistaa, että pystytään tekemään paljon, mutta niin, että sitä ei huomata, hän kuvaa.

Kasvoille haetaan nyt myös volyymia erilaisten tuotteiden avulla.

– Tämä on uutta. Nyt pyritään filleri-ominaisuuteen tuotteilla: saadaan kasvoille sellaista pyörää volyymia, pehmeyttä ja nuorekkuutta, Carpelan sanoo.

Beauty Plus, kosmetiikkatuotteiden välimuoto

Uutta kauneusrintamalla ovat myös Beauty Plus, eli lyhyemmin BP-tuotteet. Ryhmään kuuluvat eri valmistajien eri nimiset tuotteet, joilla on yhteisiä piirteitä.

– Nyt ei ole kysymys yhden valmistajan tuotteesta, vaan tämä on uusi tuoteryhmä. Tuote, joka tekee monia asioita: se korjaa ihon värisävyä, se liftaa, supistaa huokosia, ja se on jonkinlainen välimuoto värikosmetiikan ja hoitotuotteen välillä. Se on jotakin sellaista, jota ei pystytä definioimaan mihinkään tuoteryhmään. Beauty Plus on oma kategoriansa, joka syntyy sinne muiden tuotemaailmojen väliin, Carpelan sanoo.

Hän uskoo, että hoitotuotteiden ja värikosmetiikan rajat hämärtyvät entisestään.

– Pyöritään sellaisissa maastoissa, että jos katsotaan viisi vuotta taaksepäin, niin ei ollut vielä tällaista omaa ryhmää. Tämä on mun mielestä sellainen kasvava ryhmä, Carpelan kertoo.

Lue myös:

MTV3/Helmi/Maria Aarnio

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja