Uutissuomalainen: Omistajaohjausministeri Paatero väläyttää Postin pilkkomista kahteen osaan

Ministeri Paatero väisteli toimittajien kysymykset 0:18
Video: Ministeri Paaterolta tivattiin Postin tilanteesta, mutta turhaan – näin hän karkasi toimittajilta eduskunnassa

Kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) väläyttää Postin pilkkomista kahteen yhtiöön, uutisoi Uutissuomalainen. Ministerin kaavailuissa toinen yhtiö hoitaisi pakettiliiketoimintaa ja toinen postimerkillisen kirjepostin.

Mallissa valtio tukisi Postia vuosittain sadoilla miljoonilla euroilla, joilla se takaisi yleispalveluvelvoitteen piiriin kuuluvan kirjepostin kulun.

Paatero sanoo, että Postin tulevaisuuden vaihtoehtoja käydään läpi työryhmässä. Avoinna on myös ministerin mukaan kysymys, tuettaisiinko sanomalehtien jakelua valtion varoin.

Ministeriltä on viime päivinä toistuvasti kysytty, antoiko hän suostumuksensa 700 pakettilajittelijan siirrosta toisen työehtosopimuksen piiriin. Työehtosopimusasia on Postin työriidan keskiössä. Paatero ei ole antanut kysymykseen suoraa vastausta.

Ministeri sanoo Uutissuomalaiselle, että valmisteilla on omistajaohjauksen periaatelinjaus, joka koskee kaikkia valtionyhtiöitä.

– Toinen kysymys on se, onko olemassa vaihtoehtoa. Se vaatisi lain, että samaa tehtävää tekevien ihmisten osalta ei saisi olla mahdollisuutta vaihtaa erilaisiin sopimuksiin, Paatero sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat