Mainos

Lintilä tyrmää lehtihaastattelussa Paateron idean kirjejakelun tukemisesta sadoilla miljoonilla vuosittain: "Minusta se oli enemmän heitto kuin esitys"

Valtiovarainministeri Mika Lintilä (kesk.) suhtautuu kriittisesti kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paateron (sd.) ehdotukseen Postin kirjeiden jakelun tukemisesta valtion varoilla. Paatero ehdotti Sunnuntaisuomalaisen haastattelussa, että Posti pilkottaisiin kahtia.

Toinen yhtiö hoitaisi pakettiliiketoimintaa ja toinen postimerkillisen kirjepostin. Paatero sanoi myös, että tässä mallissa valtio tukisi Postia vuosittain sadoilla miljoonilla euroilla, joilla se takaisi yleispalveluvelvoitteen piiriin kuuluvan kirjepostin kulun.

Maaseudun Tulevaisuuden haastattelussa valtiovarainministeri Lintilä sanoo, että valtio ei voi lähteä tukemaan jakelua sadoilla miljoonilla, sillä varausta sellaisesta rahasta ei ole olemassa.

– Minusta se oli enemmänkin heitto kuin esitys. Nyt pitää keskittyä akuutin työmarkkinakiistan ratkaisuun, Lintilä toteaa lehdelle.

Samalla hän sanoo, että Postin rakenteet on käytävä läpi ja pohdittava, mitä toimintoja yhtiöstä voidaan eriyttää.


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja