Posti-kohu aina vaan sakenee – HS: Rinne ideoi jo elokuun alkupuolella pakettilajittelijoiden siirtoa, Paateron lähettämä sähköposti lietsoo epäilyjä pääministerin valehtelusta

SDP:n puoluehallitus on kokoontunut – Antti Rinne vaatii selvyyttä Keskustalta:"Haluan vastauksen huomenna" 2:54
LIVE SDP:n puoluehallitus on kokoontunut – Antti Rinne vaatii selvyyttä Keskustalta: "Haluan vastauksen huomenna"

Pääministeri Antti Rinne (sd.) ideoi jo elokuun alkupuolella Postin pulmiin ratkaisua, johon sisältyisi pakettilajittelijoiden siirto toiseen työehtosopimukseen, kertoo Helsingin Sanomat.

Lehden haltuunsa saamien tietojen mukaan Rinne järjesti 12. elokuuta tapaamisen, johon osallistui pääministerin keskeisiä avustajia sekä työmarkkinatoimijoita. Tapaamisessa ideoitiin ratkaisuja Posti-kiistaan. Ratkaisussa keskeistä olisi ollut vapaaehtoisuus ja työntekijöille maksettava kertakorvaus.

Julkisuudessa Rinne väläytti kertakorvausta vasta kuukausi myöhemmin, Helsingin Sanomien haastattelussa syyskuussa. Ehdotus ei kuitenkaan lopulta ottanut tuulta alleen.

Paateron sähköposti ajaa Rinteen puheet heikkoon valoon

Hallitusta horjuttavassa Posti-kiistassa on ollut olennaista se, kuka tiesi mitä ja missä vaiheessa. Kiista johti viime viikolla kunta- ja omistusohjausministeri Sirpa Paateron eroon.

Kertoessaan Paateron erosta Rinne sanoi, että Paatero ei ollut riittävän voimakkaasti tuonut valtio-omistajan viestiä Postille siitä, että palkkoja ei saa polkea eikä työehtoja huonontaa.

Yle ja Helsingin Sanomat ovat kertoneet maanantaina myös muistiosta ja sähköpostista, jossa Paatero selittää Postin tilannetta muun muassa SDP:n puoluehallitukselle.

Näin käy ilmi, että Paatero on informoinut pääministeriä pakettilajittelijoiden siirrosta suoraan heti silloin, kun Posti tiedotti pakettilajittelijoiden liikkeenluovutuksesta.

Postin varsinainen työkiista ratkesi jo viime viikolla. Työntekijä- ja työnantajapuoli pääsivät sopuun Postin uudesta työehtosopimuksesta. Samalla sovittiin, että 700 lajittelijan työehdot määräytyvät työnantajapuolta edustavan Paltan ja Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUn työehtosopimuksen mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat