Mainos

Postin työntekijät huolissaan pörssilistauksesta – johto näkee toimeksiantona

2:10

Juha Sipilän hallitus ilmoitti eilen, että valtio voisi myydä Postista puolet ja Posti olisi mahdollista viedä pörssiin. Postin johto näki tämän suoraksi toimeksiannoksi, mutta työntekijöitä listautuminen arveluttaa.

Postin hallituksen puheenjohtaja Arto Hiltunen tarttui heti pääministerin avaukseen.

– Kyllähän tämä oli aivan selvä toimeksianto Postin hallitukselle lähteä selvittämään näitä eri vaihtoehtoja, Hiltunen sanoo MTV Uutisille.

Vaihtoehtoina on postin vieminen pörssiin, vähemmistöosuuden myyminen toiselle yhtiölle tai kumppanin etsintä. Hiltusen mukaan Postia on sopeutettu laskevaan kirjeiden ja lehtien määrään jo vuosia.

Työntekijäpuolta huolettaa tappiollinen syrjäseutujen jakelu, jonka arvioidaan maksavan vuodessa 100–200 miljoonaa euroa.

– Jos sinne yksityinen omistaja tulee, se varmasti käyttäisi tämän mahdollisuuden hyväksi, eli ei tämä pelkästään rahan tuloa merkitsi valtiolle tämä yksityistäminen. Uskon että valtioneuvoston pöydällä olisi aika pian myös hakemus tästä 100–200 miljoonasta eurosta, Posti- ja logistiikka-alan unionin puheenjohtaja Heidi Nieminen sanoo.

Hiltusen mukaan pörssiyhtiössä jakelu hoidettaisiin kuten ennenkin.

– Postihan huolehtii tästä yleispalveluvelvoitteen alaisesta toiminnasta ihan niin kuin regulaatio edellyttää ja posti kannetaan syrjäseuduille myös jatkossakin.

Eilisessä Seitsemän uutisissa pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kommentoi muun muassa Postin mahdollisia omistajamuutoksia:

3:11

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.