Mainos

Uutissuomalainen: Hallitusohjelmassa puututaan lemmikkikaupan epäkohtiin – pentutehtailu kuriin uudistuksilla?

5:31
Kesäkissat ovat yhä iso ongelma, kertovat asiantuntijat.

Uudessa hallitusohjelmassa yritetään laittaa lemmikkikaupan epäkohdat kuriin, kertoo Uutissuomalainen. Hallitusohjelma lisää eläinsuojelulainsäädäntöön kolme varsin suurta uudistusta.

Suunnitelmien mukaan lemmikkien myynti-ilmoituksia verkossa aletaan säädellä, tunnistusmerkintä ja rekisteröinti tulevat pakollisiksi myös kissoille, ja eläinlääkäreille tulee ilmoitusvelvollisuus toimenpiteistä, joita lemmikeille tehdään perinnöllisten vikojen takia.

Muutoksilla pyritään ehkäisemään muun muassa pentutehtailua. Netti-ilmoituksia halutaan rajoittaa, koska koiria laittomasti maahan tuovat ja pentutehtailijat käyttävät nimenomaan verkkoa eläinten myymiseen.

Rekisteröinti- ja merkintäpakko voi auttaa pentutehtailun ehkäisyssä etenkin, jos rekisteröinti olisi kasvattajan tai maahantuojan vastuulla. Kissat eivät tällä hetkellä ole rekisterissä samalla tavalla kuin koirat.

Eläinlääkärin ilmoitusvelvollisuus perinnöllisen vian takia tehdystä toimenpiteestä koskisi ainakin lyhytkuonoisten koirien hengitysteiden avausleikkauksia. Toimenpiteiden merkitseminen rekisteriin tekisi sairaiden eläinten jalostuskäytön näkyvämmäksi.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja