Uutissuomalainen: Hallitusohjelmassa puututaan lemmikkikaupan epäkohtiin – pentutehtailu kuriin uudistuksilla?

Hylättyjen kissojen maa 5:31
Kesäkissat ovat yhä iso ongelma, kertovat asiantuntijat.

Uudessa hallitusohjelmassa yritetään laittaa lemmikkikaupan epäkohdat kuriin, kertoo Uutissuomalainen. Hallitusohjelma lisää eläinsuojelulainsäädäntöön kolme varsin suurta uudistusta.

Suunnitelmien mukaan lemmikkien myynti-ilmoituksia verkossa aletaan säädellä, tunnistusmerkintä ja rekisteröinti tulevat pakollisiksi myös kissoille, ja eläinlääkäreille tulee ilmoitusvelvollisuus toimenpiteistä, joita lemmikeille tehdään perinnöllisten vikojen takia.

Muutoksilla pyritään ehkäisemään muun muassa pentutehtailua. Netti-ilmoituksia halutaan rajoittaa, koska koiria laittomasti maahan tuovat ja pentutehtailijat käyttävät nimenomaan verkkoa eläinten myymiseen.

Rekisteröinti- ja merkintäpakko voi auttaa pentutehtailun ehkäisyssä etenkin, jos rekisteröinti olisi kasvattajan tai maahantuojan vastuulla. Kissat eivät tällä hetkellä ole rekisterissä samalla tavalla kuin koirat.

Eläinlääkärin ilmoitusvelvollisuus perinnöllisen vian takia tehdystä toimenpiteestä koskisi ainakin lyhytkuonoisten koirien hengitysteiden avausleikkauksia. Toimenpiteiden merkitseminen rekisteriin tekisi sairaiden eläinten jalostuskäytön näkyvämmäksi.

Lue myös:

    Uusimmat