Eläimille ollaan laatimassa hyvinvointilakia, joka lähtee eläinten kokemuksesta: Tavoitteena rajoittaa jalostusta

Eläinsuojelulaki uudistuu – tuoko lemmikeille riittävää turvaa? 10:00
Videolla Kissaliiton Riikka Turpeinen kertoo myös, miten uusi laki parantaa kissojen hyvinvointia. ”2020-luvulla ei saisi enää olla kissoja, joilla ei ole omistajaa ja joista ei pidetä huolta”, hän linjaa.

Eläinsuojelulain tilalle ollaan luomassa niin sanottua eläinten hyvinvointilakia. Uutisaamussa Kennelliiton jalostustieteellisen toimikunnan puheenjohtaja Kirsi Sainio kertoo, että laki lähtee eläimen kokemuksesta. Hän on varma, että se muuttaa koirien jalostamista, toivottavasti parempaan suuntaan.

Lemmikkien jalostamisesta ja erityisesti kärsimystä aiheuttavien piirteiden jalostamisesta on käyty paljon keskustelua viime aikoina. Sainio toivoo, että lain säätämisen myötä syntyisi jonkinlaisia konkreettisia rajoja esimerkiksi jalostettaville ominaisuuksille, jotta eläimelle kärsimystä aiheuttavaan jalostukseen päästäisiin puuttumaan. Näin haitallisia ja riskialttiita ominaisuuksia voitaisiin karsia.

Kissaliiton puheenjohtaja Riikka Turpeinen on samoilla linjoilla. Hän on tyytyväinen siitä, että vaikka heillä on omat säännöt, joilla epätoivotuksi katsottua jalostusta rajoitetaan, toisi lainsäädännön tasolla olevat säännöt rajoitusten piiriin myös liiton ulkopuoliset toimijat.

MTV Uutiset selvitti koirarodut, joiden terveys on uhattuna – kohahduttava tutkimus herätti maailmanlaajuisen huolen 6:34
MTV Uutiset selvitti koirarodut, joiden terveys on uhattuna – kohahduttava tutkimus herätti maailmanlaajuisen huolen.

Huomenta Suomi nähdään MTV3-kanavalla joka arkiaamu kello 6.25-9.30 välisenä aikana. 

Viikonloppuisin Huomenta Suomi nähdään kello 9-12. 

Ohjelma on katsottavissa myös MTV Katsomossa ja MTV Uutiset Livessä

Lue myös:

    Uusimmat