Mainos

Uutisextra: Populismi huolestuttaa Ritakalliota: "Onko EU:sta lähdössä muitankin kuin Britannia?"

9:59

Eläkeyhtiö Ilmarisen toimitusjohtaja Timo Ritakallio sanoo, että Euroopassa on syytä pehmentää tiukkaa talouskuria.

– Ajattelutapa Euroopassa, myös Saksassa on muuttumassa. Tämä on tarpeen monille Etelä-Euroopan maille, esimerkiksi Italian ja Espanjan taloustilanne vaatisi löysempiä otteita, Ritakallio sanoo MTV:n Uutisextrassa.

Näin Ritakallio on samoilla linjoilla kuin arvostettu saksalaispoliitikko Norbert Röttgen. Saksan parlamentin ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Röttgen sanoi tällä viikolla MTV:n haastattelussa, että Saksan on syytä luopua euroalueella tiukasta säästölinjastaan, mikäli eurooppalaisten usko EU:hun halutaan palauttaa.

Ritakallio on huolissaan populismin noususta, kun Ranska ja Saksa käyvät tänä vuonna tärkeisiin vaaleihin.

– Näiden vaalien jälkeen olemme Euroopassa tienhaarassa, syveneekö integraatio EU:ssa vai menemmekö hajaantumisen suuntaan. Silloin tietenkin riski kasvaa, onko Euroopan Unionista muitakin lähtijöitä kuin Britannia, Ritakallio sanoo.

Ritakallio muistuttaa, että Euroopan poliittinen epävarmuus on huono asia Euroopan talouskasvulle. Myös kauppasodan vaara ja tullimuurien pystyttäminen varjostavat maailmantalouden näkymiä, kun Yhdysvaltain uusi presidentti Donald Trump torppaa vapaakauppasopimuksia.

– Lyhyellä aikavälillä jotkut suomalaisyritykset voivat hyötyäkin Trumpin kauppapoliittisista linjauksista, mutta isossa kuvassa se ei ole hyvä uutinen viennistä riippuvaiselle Suomelle, Ritakallio sanoo.

– Myös köyhyys maailmalla vähenee parhaiten niin, että meillä on vapaakauppaa, hän lisää.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.