Mainos

Uusissa autoissa on ominaisuuksia, jotka ajavat kuljettajat hulluiksi – ärsyttävätkö nämä sinuakin?

Autojen uudet teknologiat yleensä helpottavat kuljettajien ja matkustajien elämää. On kuitenkin syytä huomata, että edellisessä virkkeessä paino on sanalla yleensä. Teknologia ei nimittäin aina palvele ihmistä tarkoitetulla tavalla.

Valmistajat pyrkivät jatkuvasti kehittämään autojen teknologiaa yhä käyttäjäystävällisempään suuntaan. Aina pelkkä kaunis ajatus ei kuitenkaan riitä, sillä monet uusien autojen ominaisuuksia aiheuttavat enemmän ärsytystä kuin riemunkiljahduksia.

Autosivusto DriveTribe listasi neljä asiaa, joiden kanssa moni autoilija repii pelihousunsa. 

Start&stop-toiminto

Monissa uusissa autoissa moottori sammuu ja käynnistyy automaattisesti tilanteen mukaan. Se esimerkiksi sammuu liikennevaloihin pysähtyessä ja käynnistyy, kun kytkintä painetaan liikkeelle lähtemiseksi. Järjestelmä on kuitenkin silkkaa tuskaa, mikäli istut hitaasti matelevassa ruuhkassa. Moottorin jatkuva sammuminen ja käynnistyminen käy nopeasti hermoille, mutta onneksi toiminnon voi kytkeä pois päältä.

Automaattisen hätäjarrutuksen yliherkkyys

On pelkästään positiivista, jos auto osaa jarruttaa automaattisesti, mikäli se havaitsee esimerkiksi pienen lapsen hyppäävän yllättäen eteen. Monissa autoissa tämä järjestelmä on kuitenkin säädetty niin herkälle, että esimerkiksi kapealla kadulla vastaan ajava auto voi aiheuttaa äkkipysäyksen.

Piippaavat ajoavustimet

Nykyautot on pumpattu täyteen erilaisia kuljettajaa avustavia järjestelmiä. Ne auttavat kuljettajaa niin pysäköinnissä, kaistanvaihdossa kuin kuolleen kulman tarkkailemisessakin, mutta joskus järjestelmien jatkuva piipitys voi aiheuttaa ärsytyskynnyksen ylittymisen.

Ääniohjatut järjestelmät

Mikäli kehitys jatkuu nykymallin mukaisena, ei tulevaisuudessa tarvita enää hiirtä tai näppäimistöä tietokoneiden hallitsemiseen. Sama on tapahtumassa myös autoissa, joissa hienosti toimineet napit ja säätimet korvataan ääniohjauksella. Nykyiset järjestelmät eivät kuitenkaan ymmärrä selvääkään puhetta niin hyvin kuin valmistaja on tarkoittanut. Se, että auto ei ymmärrä mitä tarkoitit ei ole läheskään niin ärsyttävää kuin se, että se luulee ymmärtäneensä ja tekee jotain aivan muuta kuin mitä pyydettiin.

***

0:41

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.