Uusi yllättävä tutkimustulos – tämä hittibiisi toimii hyttystenkarkoittajana

Uuden tutkimuksen mukaan Skrillexin musiikilla voi karkoittaa hyttysiä.

Haluatko nauttia kesäilloista ilman häiritseviä hyttysiä, mutta et pidä hajusteisista karkottimista. Uuden tutkimuksen mukaan hyttysten pistohaluja voi vähentää musiikkia soittamalla.

Tutkimus selvitti elektronisella musiikin vaikutuksia hyttysten käyttäytymiseen. Siitä selvisi, että varsinkin dubstep-musiikilla voi karkoittaa hyttysiä, eritoteen yhdysvaltalaisartisti Skrillexin tuotannolla.

Skrillexin Scary Monsters And Nice Sprites -hittikappale valittiin tutkimukseen, koska se sisältää niin korkeita, kuin matalia äänitaajuuksia. Erilaisten äänten rekisteröinti on tärkeää useille eläinlajeille muun muassa selviytymisen ja lisääntymisen kannalta.

– Hyönteisillä matalan taajuuden värinä fasilitoi seksuaalista kanssakäymistä, siinä missä meteli vääristää signaaleja lajitovereilta, tutkimuksesta vastanneet tutkijat kertoivat.

Tutkimuksen mukaan aikuisiksi kasvaneet naarashyttyset "viihtyivät" Skrillexin musiikin parissa ja hyökkäsivät kohteiden kimppuun ajan kuluessa vähemmän, kuin dubstepista vapaana eläneet hyttyset. Lisäksi hyttyset parittelivat vähemmän kuunnellessaan Skrillexiä.

Lähde: BBC

Lue myös:

    Uusimmat