Uusi rahaministeriön kansliapäällikkö Juha Majanen kavahtaa leikkauslistoja – valitsematta jäänyt Päivi Nerg onnitteli ja muisteli erikoista hakuaikaa

Reilusti yli vuoden kestänyt valintaprosessi päättyi tänään, kun hallitus nimitti Juha Majasen valtiovarainministeriön kansliapäälliköksi. Lähes 20 vuoden uran valtiovarainministeriössä tehnyt Majanen haluaa olla mukana tekemässä taloudellisia uudistuksia, mutta leikkauslistoista hän ei vielä halua puhua.

Oikeustieteen kandidaatti Juha Majanen valittiin siis tänään virkaan, jota aiemmin ovat hoitaneet muun muassa Martti Hetemäki ja Raimo Sailas.

Uusi kansliapäällikkö kannattaa elvytystä ja kavahtaa toistaiseksi leikkauslistoja, vaikka Suomi velkaantuu koronan takia vauhdilla.

– On hyvä ylläpitää vielä elvyttävää politiikka. On hyvä tehdä uudistuksia, joilla saadaan taloutta kasvuun ja velanhoitokyky kehittyy suotuisasti. Olisi tärkeätä, ettemme joudu edes arvioimaan leikkauslistojen tarvetta, Majanen sanoo MTV Uutisille.

Majanen kertoo olleensa mukana leikkauslistojen laatimisessa, kun Juha Sipilän (kesk.) hallitus joutui tasapainottamaan taloutta viime vaalikaudella. Kokemus oli sen verran rankka, ettei Majanen halua kokea siitä uudestaan.

– Joudun samalla sanomaan, ettei mitään keinoja voida sulkea pois, mutta se (leikkauslista) on aivan viimesijainen keino. Nyt ei ole ajankohtaista leikkauksista puhua, hän toteaa.

Taloutta Majanen kohentaisi nyt tukemalla esimerkiksi tutkimusta ja tuotekehitystä ja rakenteellisia uudistuksia.

– Kaipaamme tuottavuuden kasvua, tutkimus- ja kehitys-investointeja, työllisyyttä lisääviä uudistuksia ja työmarkkinoiden toimintaan liittyviä uudistuksia, Majanen luettelee.

Kansliapäällikön hakuprosessia on kuvailtu vähintään erikoiseksi viimeistään sen jälkeen, kun esillä ollut alivaltiosihteeri Päivi Nergin valinta jäi hallitukselta viime keväänä tekemättä ja hakua jatkettiin.

Nerg onnitteli tänään Majasta Twitterissä ja sanoi samalla hakuajan olleen erikoinen aika hänen elämässään.

Majanen vastaa hakuprosessia koskevaan kysymykseen korostamalla tilanteen olleen hankala myös henkilöstölle.

– Haluan kiittää meidän ihmisiä, että he jaksoivat tehdä työtä ja palvella ministereitä. Toimintakyky säilyi tavoitteita pidemmän prosessin ajan, Majanen toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat