Uusi puoluesihteeri Kristiina Kokko pyrkii toimimaan kokoomuksen äänitorvena – jatkaa papin töitä uuden virkansa ohessa

Kokoomuksen uusi puoluesihteeri Kristiina Kokko aikoo tehdä papin töitä puoluesihteerin työn ohessa. Puolueen puheenjohtaja Petteri Orvon mukaan ammatti on eduksi Kokon uudessa virassa. 

Kokoomuksen uusi puoluesihteeri Kristiina Kokko pyrkii keskittymään puolueen jäsenmäärän nostamiseen ja toimimaan kokoomuksen äänitorvena ihmisten arkeen liittyvissä asioissa.

– Lähdemme uudistamaan kokoomuksen kenttätoimintaa kaikilla tasoilla, Kokko sanoi valintansa jälkeen tiedotustilaisuudessa Helsingissä.

Näitä ovat jäsenien hankinta ja heidän sitoutumisensa.

– Tietenkin tähtäimessä ovat vahva kokoomusorganisaatio ja toisaalta kuntavaalit.

Puoluesihteeri arvioi, että puoluetoimiston rooli puolueen toiminnassa korostuu oppositiokaudella.

– Kun puuttuu ministeriöissä työskentelevä henkilökunta puolueelta, niin kyllä se laittaa painetta puoluetoimiston suuntaan.

Tähtää suurimmaksi puolueeksi

Uuden puoluesihteerin mukaan kokoomus lähtee tekemään omista lähtökohdistaan oppositiopolitiikkaa, jonka tavoitteena on olla Suomen suurin puolue.

– Jos joku muu oppositiopuolue haluaa tulla tukemaan meidän politiikkaamme, sitten toivotamme sen tietenkin ihan tervetulleeksi.

Sitä Kokko sen sijaan ei arvioi, onko kokoomus valmis tukemaan muiden oppositiopuolueiden ajamia aloitteita.

– Se jäänee myöhempien aikojen asiaksi sekä eduskuntaryhmän ja puoluejohdon päätettäväksi.

Kokoomuksen koko johto Kokon takana

Kokoomuksen puoluevaltuusto valitsi Kokon tehtäväänsä Helsingissä lauantaina. Päätös oli yksimielinen.

Helsinkiläinen Kokko, 41, on työmarkkinakeskusjärjestö Akavan kehityspäällikkö. Hän arvioi, että työ Akavassa antaa puoluesihteerille eväitä jäsenyyteen liittyvissä teemoissa.

Erityisen hyvin hän arvioi Akava-taustansa vuoksi tuntevansa koulutettujen kaupunkilaisten ajattelua. Hän kuitenkin toivoo, että kokoomuksen viesti tavoittaa kaikki suomalaiset.

– Haluan tuoda oman panokseni siihen, että kokoomus puhuu muustakin kuin vahvasta ja vastuullisesta talouspolitiikasta.

Aiemmin Kokko on toiminut esimerkiksi monen ministerin erityisavustajana ja kokoomuksen opiskelijajärjestön Tuhatkunnan puheenjohtajana.

Pappeus kulkee aina mukana

Koulutukseltaan Kokko on teologian maisteri. Hän on työskennellyt myös seurakuntapastorina Lauttasaaressa Helsingissä.

Kokko luonnehtii, että pappeus kulkee aina hänen mukanaan. Hän aikoo myös tehdä papin töitä silloin tällöin puoluesihteerin työn ohessa. Kokko kertoo Akavassa työskennellessään tehneensä papin töitä seurakunnalle toimituspalkkiota vastaan tai tutuille palveluksena.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kiistää ajatuksen siitä, että pappistaustaisen henkilön valinta kertoisi kokoomuksen ottamasta konservatiivisesta suunnasta, vaikka kristillinen perusta näkyy kokoomuksen arvoissa.

– Papin ammatti tuo ihmistuntemusta sekä arjen ja käytännön elämän läheisyyttä, Orpo täsmensi STT:lle.

Kokon edeltäjä Janne Pesonen kertoi kesäkuussa jättävänsä tehtävän. Pesonen valittiin puoluesihteeriksi helmikuussa 2016. 

Lue myös:

    Uusimmat