Kristiina Kokosta kokoomuksen uusi puoluesihteeri – puheenjohtaja Orpo: "Kristiina on rautainen osaaja"

Kokoomuksen uusi puoluesihteeri valittiin Helsingissä tänään lauantaina. Hän aloittaa tehtävissä välittömästi. 

Uudeksi puoluesihteeriksi valittiin odotetusti Kristiina Kokko. Kokoomuksen puoluejohto ehdotti Kokkoa tehtävään yksimielisesti.

Puheenjohtaja Petteri Orpon mukaan puoluejohto kävi valintaprosessin aikana läpi "20–30 nimeä".

Kokon edeltäjä Janne Pesonen onnitteli tuoreeltaan uutta puoluesihteeriä Twitterissä.

– Erinomainen seuraajavalinta puoluevaltuustolta, Pesonen tviittasi.

Pesonen kertoi kesäkuussa jättävänsä tehtävän. Hänet valittiin kokoomuksen puoluesihteeriksi helmikuussa 2016 eli kolme ja puoli vuotta.

Kokoomuksen puheenjohtaja myös tyytyväinen valintaan

Kokoomuksen uusi puoluesihteeri Kristiina Kokko haluaa, että kokoomukseen liitetään nykyistä vahvemmin muutakin kuin vastuullinen talouspolitiikka.

– Koulutus, mahdollisimman tasa-arvoiset mahdollisuudet lapsille, nuorten syrjäytyminen ja ikäihmisten palvelut ovat teemoja, joita haluan olla nostamassa esiin kokoomuksen politiikassa. Nämä ihmisten arjen asiat ovat myös kokoomuksen politiikan ydintä, Kokko sanoo tiedotteessaan.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo on kokoomuksen puoluevaltuuston tekemään päätökseen tyytyväinen. 

– Kristiina on rautainen osaaja. Hän tuntee kokoomuksen erinomaisesti, mutta tuo samalla tarvittavan tuulahduksen uutta näkökulmaa puolueen toiminnan kehittämiseen. Kristiina on työskennellyt palkansaajien asialla ja pappina. Hänellä on hyvä tuntuma suomalaisesta yhteiskunnasta ja ihmisten tunnoista, Orpo kehuu.

Helsinkiläinen Kokko, 41, on työmarkkinakeskusjärjestö Akavan kehityspäällikkö. Edellisen hallituskauden loppumetreillä Kokko toimi kokoomuksen ministeriryhmän erityisavustajana.

Sitä ennen hän on työskennellyt monen ministerin erityisavustajana ja kokoomuksen opiskelijajärjestön Tuhatkunnan puheenjohtajana.

Koulutukseltaan Kokko on teologian maisteri. Hän on työskennellyt myös seurakuntapastorina Lauttasaaressa Helsingissä.

Lue myös:

    Uusimmat