Uusi Potter-kirja ehkä jo tietoverkossa

Suomalaisella kustantajalla ei tietoa laittomista kopioista. Seitsemäs Harry Potter -kirja julkaistaan englanninkielisenä lauantaina.

Uusin Harry Potter -kirja The Deathly Hallows leviää internetissä laittomina kopioina, kertoi Helsingin Sanomat verkkosivuillaan tiistaina. Potter-kirjojen suomennosten kustantaja Tammi ilmoitti kuitenkin, ettei kirja Tammen tietojen mukaan ole päässyt vuotamaan laittomina kopioina verkkoon.

- Potterien alkuperäiskustantajalta ei ole tullut suomalaiselle kustantajalle tietoa siitä, että kirja olisi jo luettavissa internetissä. Luulisi, että Potterien ulkomaisia kustantajia olisi informoitu, jos näin olisi päässyt käymään, korosti Tammen lasten- ja nuortenkirjallisuuden kustannuspäällikkö Terttu Toiviainen.

Seitsemäs Potter-romaani julkaistaan englanninkielisenä lauantaina aamukahdelta Suomen aikaa. Myös joissakin Suomen kaupungeissa kirjaa aletaan myydä heti aamuyöllä.

Helsingin Sanomien verkkopalvelu kertoi tänään, että Harry Potter -fanit ovat lähetelleet toisilleen omilla keskustelupalstoillaan ja blogeissaan linkkejä, joista voi jo ladata Potter-kirjasarjan viimeisen romaanin.

Harry Potterin ulkomaisten kustantajien edustajat ovat luonnehtineet väitteitä verkossa leviävästä teoksesta huhuiksi.

Brittikustantaja Bloomsbury on yrittänyt estää mittavin turvatoimin Harry Potter and the Deathly Hallows -romaanin päätymistä julkisuuteen liian aikaisin.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat