Mainos

Uusi pomo: "Radio Novan kauppa on viimeinen – enempää en tee!"

1:59

Radio Nova siirtyy vuodenvaihteessa saksalaisen perheyhtiön Bauer Median omistukseen.

Suomessa yhtiöön kuuluvat Radio City, Iskelmä, The Voice, Radio Pooki, Radio Jyväskylä ja Paly. Käytännössä ketjun on rakentanut suomalaisen radiobisneksen uranuurtaja Leena Puntila (ent. Ryynänen).

– Olen ollut kaupallisessa radiossa 30 vuotta vuodesta 1985 ja kasvattanut pikkuhiljaa tätä yhtiötä ostamalla paljon pieniä paikallisia radioasemia, Bauer Median toimitusjohtaja Leena Puntila kertoo.

Nyt Bauer Median radioiden osuus kaupallisten radioiden kuuntelusta on reilu viidennes. Nova-kaupan jälkeen osuus kasvaa kutakuinkin tasoihin Sanoma-konsernin radioiden kanssa, noin 38 prosenttiin.

– Radio Novan kauppa on viimeinen kauppa, enempää en tee, Puntila toteaa.

Radiobisneksestä kokonaan luopuva MTV on viime vuosina ponnistellut median murroksessa ja taloudellisissa vaikeuksissa. Kauppahintaa ei kerrota, mutta raha tulee tarpeeseen.

– Me voimme jatkossa keskittyä entistä enemmän meidän digitaalisten palveluidemme ja erityisesti Katsomon kehittämiseen, MTV:n toimitusjohtajana vuoden loppuun asti toimiva Jani Koskinen kertoo.

MTV:n radiouutisia myös muille kanaville

MTV Uutisille kauppa tarjoaa laajentumisen mahdollisuuksia.

– Bauer Medialla ei ole ollut vahvaa radiouutisosaamista, ja me ostamme jatkossa koko uutispalvelun MTV:ltä, Puntila toteaa.

MTV:n uutisia tuottava Mediahub Oy tekee siis jatkossakin Novan uutiset ja uutisia myös myös muille Bauer Median kanaville.

– Varmaan ainakin Iskelmälle, ehkä Voicelle ja Radio Citylle. Mutta Pookista, joka kuuluu Pohjois-Pohjanmaalla, siitä en vielä tiedä.

– Radiohan on hyvin kilpailtu ala ja se, että me olimme täällä niin sanotusti yhden kanavan loukussa, ei olisi toiminut pidemmän päälle, MTV Uutisten vastaava päätoimittaja ja Mediahubin toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila arvioi.

– Näiden sisältöratkaisuidenkin kautta tämä median moniarvoisuus ja moniäänisyys jatkuu, ja siinä MTV Uutisilla on oma iso roolinsa ja näin on myös tässä yhteydessä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.