Mainos

Bonnierin toimitusjohtaja tyrmää huhuja: "Emme myy MTV:tä"

Bonnierin toimitusjohtaja Tomas Franzén vakuuttaa Bonnierin olevan sitoutunut MTV:hen omistajana ja kehittäjänä. Franzénin mukaan MTV:n ympärillä pyörineet myyntihuhut eivät pidä paikkaansa.

Ruotsalainen mediakonserni Bonnier on omistanut MTV:n yksin jo lähes kymmenen vuotta. MTV:n viimeaikaiset taloudelliset haasteet ovat nostaneet esiin keskustelun MTV:n tulevaisuudesta.

– On totta, että MTV:llä on ollut muutamia vaikeita vuosia, kuten koko suomalaisella mediamarkkinalla. Samanaikaisesti meillä on Bonnierissa kovia odotuksia ja haluamme jatkaa työtä MTV:n kanssa. Mielestämme MTV:llä on erinomainen markkinapositio, jossa haluamme olla mukana ja kehittää sitä edelleen, toteaa Bonnier AB:n toimitusjohtaja Tomas Franzén.

"MTV ei ole myynnissä"

Huhut, joiden mukaan Bonnier olisi myymässä MTV:tä, Franzén tyrmää yksiselitteisesti.

– Ne eivät pidä lainkaan paikkaansa.

Tomas Franzénin mukaan MTV on tärkeä osa Bonnierin strategiaa Suomessa ja ylipäänsä sähköisten medioiden alalla.

– Broadcasting on suurin toimialamme, noin 8 miljardia kruunua. MTV on meille yhtä tärkeä kuin Ruotsin TV4. Ne ovat peruskivemme tällä toimialalla, jonka uskomme kasvavan tästä eteenkinpäin, Franzén arvioi.

"Uutiset ovat tv-toimintamme perustukset"

Kaupallisen median ahdingossa myös tv-uutiset ovat nousseet keskusteluun. Liikenne- ja viestintäministeriö on asettanut työryhmän selvittämään kaupallisen television uutistoiminnan rahoitusta ja tulevaisuutta Suomessa. Sekä Bonnierin Tomas Franzén että MTV:n toimitusjohtaja vakuuttavat uutisten merkitystä yhtiölle.

– Uutiset ovat erittäin merkittävä tekijä tv-kanaviemme profiloinnissa sekä Ruotsissa että Suomessa. Voisi sanoa, että uutiset ovat tv-kanaviemme perustukset, Franzén muotoilee.

– Uutisten katsominen on ollut kasvussa viime ja tänä vuonna. Uutiset ovat tosi tärkeä osa MTV:tä ja ilolla seuraan uutisten 35-vuotispäivää tänään. Ensi vuonna MTV täyttää 60 vuotta, ja me haluamme jatkaa uutisia seuraavat 60 vuotta.  Se on tärkeä osa suomalaista yhteiskuntaa ja me haluamme pitää sen vastavoimana esimerkiksi Yleisradion uutisille, MTV:n toimitusjohtaja Jarkko Nordlund toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.