Uusi poliisi-Ninja valvoo nyt Suomen teitä – TM: Pystyy jahtaamaan jopa 300 km/h nopeudella, "kun laite hälyttää, lähtee poliisi perään"

Poliisin uudet Mersu-maijat jo tien päällä 0:23
Katso videolta ylikomisario Sami Hätösen ottamat valokuvat Helsingin poliisilaitoksen uudesta Mercedes-Benzistä.

Poliisi on ottanut käyttöönsä uusia Kawasaki Ninja H2 SX SE -mallin poliisimoottoripyöriä. Tekniikan Maailma kertoo uusista vauhtihirmuista, joita ei lehden mukaan kannata paeta.

Uusia moottoripyöriä on vasta muutama Suomen poliisin käytössä. Menopelit on erikoisvarusteltu poliisin tarpeiden mukaan. Moottoripyörässä on TM:n mukaan nelisylinterinen rivimoottori, jonka teho on 147 kilowattia ja sinä on vääntöä 137 newtonmetriä. Moottoripyörässä on kuusi vaihdetta sekä luistokytkimellä varustettu kytkin, joka luistaa moottorijarrutuksissa ja estää takapyörän lukkiintumisen.  

Pyörässä on neljä tehokarttaa, Rain, Touring, Sport ja Rider. Poliisit ajavat suurimmalla teholla. Pyörän vetoluistonrajoitus on asetettu asentoon kaksi, joka sallii nostaa etupyörää maasta kiihdytyksen aikana 20 senttiä, TM kertoo jutussaan.

Yllä olevassa Twitter-upotuksessa nähdään poliisin uusi Kawasaki H2 -malli, joka painaa vakiovarustein 256 kilogrammaa ja poliisin erikoisvarusteiden kera 281 kiloa. Moottoripyörän huippunopeus on rajoitettu 300 km/h. Jos Twitter-upotus ei näy yllä, voit katsoa sen tästä.

Moottoripyörä on varustettu sekä etu että takatutkalla, keskinopeusmittauslaitteistolla ja rekisterikilpien automaattisella lukulaitteella. Lisäksi siinä on kolme kameraa, jotka voivat lähettää jopa livekuvaa muille poliiseille tai hätäkeskukseen. Pyörässä on myös Revika-laitteisto, joka hälyttää etsittävästä ajoneuvosta, kuten varastetusta autosta.

– Poliisimoottoripyörä tai -auto voi olla parkissa esimerkiksi kehätien varrella, ja kuljettaja seuraa näyttöä. Kun laite hälyttää, lähtee poliisi perään ja pysäyttää ajoneuvon tarkistaakseen tilanteen, kertoo ylikonstaapeli Kimmo Järvinen Tekniikan Maailman haastattelussa.

Lue myös:

    Uusimmat