Uusi päivitys tuo useisiin iPhoneihin vakavan ongelman: Puhelimen perustoiminto menee rikki

IPhone 7 ja iPhone 7 Plus -puhelimissa on huomattu vakavia ongelmia uusimpien iOS-päivityksien jälkeen: Laitteiden mikrofoni on lakannut toimimasta. Aiheesta kertovat MacRumors ja Forbes.

Näppäinyhdistelmä saa iPhonen jumiin! Katso yllä oleva video!

MacRumors on saanut käsiinsä Applen virallisille huoltoliikkeille lähetetyn tiedotteen, jossa kerrotaan iPhone 7 ja iPhone 7 Plus -laitteiden mikrofoniongelmista iOS 11.3 ja sitä uudempien päivitysten jälkeen. Asiakkaat, joita ongelma koskee, eivät pysty puhumaan puhelimessa tai FaceTimessa, koska heidän äänensä ei kuulu.

Käyttäjät ovat raportoineet asiasta Redditissä, Twitterissä ja Applen omilla keskustelupalstoilla.

Asiakkaita on pyydetty ensin ottamaan pois bluetooth-kuulokkeet tai muut audiolaitteet ongelman ratkaisemiseksi. Huoltoliikkeitä on MacRumorsin mukaan ohjeistettu skannaamaan laite diagnostiikkaohjelmalla ongelman selvittämiseksi.

Syy ei selvillä

Ei ole vielä selvillä, miksi tuore ohjelmistopäivitys aiheuttaa ongelman iPhone 7 -puhelimissa ja kuinka laaja se on. Vialliset laitteet joudutaan todennäköisesti viemään liikkeeseen korjattavaksi, sillä MacRumorsin mukaan päivitys on saattanut aiheuttaa laitteistovirheitä, joita korjaava päivitys ei pysty hoitamaan.

Vielä ei ole varmaa, meneekö ongelman korjaaminen Applen piikkiin vai pitääkö käyttäjien maksaa korjaus itse. MacRumorsin mukaan tilanteen huomioon ottaen on todennäköistä, että korjaus on ilmainen.

Apple ei ole vielä vahvistanut ongelmaa, mutta MacRumors kertoo varmistaneensa tiedon luotettavasta lähteestä.

Lähteet: MacRumorsForbes

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja