Mainos

Uusi muotiharrastus rantautumassa Suomeen – yhdistää sisustuksen ja lemmikkien hoidon

Lähitulevaisuudessa sekä akvaario- että terraarioharrastus tulevat kokemaan suuria muutoksia Suomeen rantautuvan terrascaping-harrastuksen myötä. 

Vaikka kanit ja jyrsijät ovat kestosuosikkeja ja lähellä suomalaisten eläinystävien sydäntä, ovat terraarioharrastus ja akvaariot vahvassa kasvussa, kertoo Faunattaren valikoimapäällikkö Reetta Vuorenoja-Virtanen.

Terraarioiden sisustamiseen ja tuunaukseen keskittyvästä terrascapingista ennustetaan seuraavaa suurta hittiä lemmikkimaailmassa. 

Mahdollisuudet ovat lähes rajattomat

Terrascaping-harrastuksessa yhdistyvät lemmikkien hoito ja sisustaminen. Taidokkaasti rakennettu terraario on Vuorenoja-Virtasen mukaan aivan kuin pala eksoottista sademetsää tai karua aavikkoa. 

Nykytekniikan ansiosta terraarioon voidaan luoda myös luonnollista vuorokausirytmiä jäljittelevä valaistus aina auringonpaisteesta kuutamovalaistukseen, mikä lisää näyttävyyttä entisestään. 

Asunnon koko ei ole este harrastuksen aloittamiselle, sillä pienimpiinkin altaisiin löytyy sopivia lemmikkejä, esimerkiksi hyönteisiä. 

– Mikäli terraarion hankinta lähtee liikkeelle mieleisestä lajivalinnasta, määrittelee laji luonnollisesti tarvittavan asumuksen koon. Valinnan voi myös tehdä toisin päin ja miettiä ensiksi, minkä kokoisen terraarion kotiinsa hankkii ja ottaa vasta sitten selvää sinne sopivista lajeista, Vuorenoja-Virtanen toteaa. 

Akvaarion voi sisustaa pelkillä kasveilla

Myös akvaariot ovat nostamassa suosiotaan hankalahoitoisesta maineestaan huolimatta. Nykyiset laitteet ja tuotteet ovat helpottaneet akvaarion hoitoa huomattavasti. 

– Akvaario valaistuksineen on täysin rinnastettavissa upeaan tauluun kodin katseenvangitsijana, mutta elävänä taideteoksena se tuo joka silmäyksellä uusia ulottuvuuksia sitä ihasteleville, Vuorenoja-Virtanen toteaa. 

Akvaariomaailman uutuuksia ovat pienet, 20–40 litran vetoiset nanoakvaariot, joissa viihtyvät etenkin pienimmät rapulajit. Pieni koko ja näyttävyys ovat näiden akvaarioiden valttikortteja.

Jos kalojen tai rapujen hoito ei miellytä, akvaarion voi sisustaa myös pelkillä kauniilla kasveilla ja led-valoilla.

Muista, että lemmikkiä ei saisi koskaan antaa lahjaksi. 

0:50

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.