Mainos

Uusi laki sallisi olutmyynnin vain pikkiriikkisille panimoille –"Pitääkö miljoonainvestoinnit nyt unohtaa?"

8:10

Pienpanimot ovat tuohduksissaan uuden alkoholilain kaavailuista uudistaa pienpanimon määritelmää. Pienpanimoille ollaan asettamassa rajaa, jonka mukaan vain ne panimot saavat myydä alkoholia ulos, jotka tuottavat alle 500 000 litraa vuodessa. 

Puheenjohtaja Mika Tuhkanen pienpanimoliitosta sanoo matkailun kärsivän ja panimoiden eriarvoistuvan, jos voimassa olevaa pienpanimon rajaa pudotetaan nykyisestä 15 miljoonasta litrasta 500 000 litraan.

– 500 000 litraa on käsittämättömän pieni määrä. En ymmärrä perusteita, miksi mukaan ei voisi ottaa kaikkia kotimaisia panimoita. Juuri kun pienpanimostatus on saatu 15 miljoonaan litraan verolain uudistuksen puitteissa, niin nyt pitää kehittää uusia käsitteitä suomalaispanimoille, Tuhkanen ihmettelee MTV:n Huomenta Suomessa.

Hänen mukaansa uusi määritelmä estäisi panimoiden kasvua.

– Laki estäisi panimoiden kasvua ja panimomatkailua. Kollega kyseli eilen, että pitääkö nyt laittaa jäihin miljoonan euron investointi vierailukeskukseen, Kun tällaista alkaa kuulua, niin laki ei ole investointien ja matkailun osalta onnistunut, Tuhkanen sanoo.

Uusi alkoholilaki on lähtenyt lausuntokierrokselle. Uutena asiana alkoholilaissa määriteltäisiin käsityöläisoluet, joita niiden valmistajat saisivat myydä suoraan valmistuspaikalta.

– Ihmettelen tuota käsityöläisnimitystä. Se ei perustu mihinkään. Tuntuu, että on keksitty uusia termejä, jotta saataisiin lisää normeja, Tuhkanen sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.