Mainos

Savonlinnalaisen panimoyrittäjän terveiset keskustalaisille vieraille: Vahvojen oluiden ulosmyynti tärkeää

2:11

Pienpanimoissa odotetaan hallituksen alkoholiuudistuksen toteutumista. Pienpanimot ovat saamassa uudistuksessa toivomansa ulosmyyntioikeuden myös vahvoille oluille.

Keskustan kansanedustajia tutustui kesäkokouksen yhteydessä savonlinnalaiseen pienpanimoon. Yrittäjällä oli terveiset valmiina hallitukselle.

– Ykköstavoite on meille ulosmyynnin salliminen, eli että voisimme omasta puodista myydä oluita vähän vahvempanakin ulos, sanoo Mustan virran panimon toimitusjohtaja Petteri Vänttinen.

Hallitus pääsi värikkäiden vaiheiden jälkeen sopuun alkoholiuudistuksesta ennen kesälomia. Esityksessä pienpanimot ovat saamassa ulosmyyntioikeuden tuotteilleen. Nyt tuotteiden on oltava enintään keskioluen vahvuisia ja elintarvikkeita on myös oltava tarjolla.

Keskusta vastustanut prosenttirajan nostoa

Hallituspuolueista varsinkin keskustassa on ollut vastustusta kaupoissa myytävien tuotteiden prosenttirajan nostolle 5,5:een, mutta pienpanimoille löytyy ymmärrystä.

– Meistä monet, jotka olemme ylipäänsä sitä mieltä että kauppoihin vahvempien tuleminen ei ole niin hyvin perusteltu, minä mukaan lukien, ajattelemme että pienpanimoille tilaa ja sijaa ilman muuta, sanoo kansanedustaja Mauri Pekkarinen.

Hallituspuolueissa on ollut haluja laskea ravintoloissa myytävän alkoholin arvonlisäveron laskemista. Esimerkiksi Uusi vaihtoehto on ehdottanut, että samalla voitaisiin nostaa hieman muualla myytävän alkoholin veroa.

– Se, että kontrolloiduissa tiloissa ihmiset nauttivat alkoholia on ihan hyvä ajatus, sanoo Pekkarinen.

Kaupoissa myytävän alkoholin enimmäisprosenttiraja ratkeaa vasta eduskuntakäsittelyssä.

Koko uudistus pitäisi saada maaliin pian

Hallituspuolueissa olisi myös haluja laskea ravintoloissa myytävän alkoholin arvonlisäveroa. Samalla voitaisiin hieman nostaa muualla myytävän alkoholin veroa.

Päättääpä hallitus veroista mitä hyvänsä, panimoyrittäjä toivoo, että itse alkoholiuudistus saadaan pian maaliin ja epävarmuus loppuu.

– Me ei tiedetä milloin laki muuttuu, jos se muuttuu. Esimerkiksi pakkaustarvikkeiden osalta, jos meidän oluiden prosentit muuttuu,

meillä on tuossa varastossa aika paljon nykylainsäädännön mukaisia etikettejä ja markkinointimateriaalia, joka tietenkin vanhenee, sanoo Mustan virran panimon toimitusjohtaja Petteri Vänttinen.

Eduskunnan on tarkoitus käsitellä alkoholiuudistusta syksyllä. Hallituspuolueiden kansanedustajilla on vapaat kädet tehdä omia esityksiä kauppojen prosenttirajasta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.