Uusi Hummer on esitelty ja meilläkin on siitä video – valmistaja tosin paljasti juuri, että autoa ei ole oikeasti edes olemassa

Hummer on nyt sähköauto – katso miltä hämmentävä"rapumoodi"näyttää toiminnassa 5:34
Hummer on nyt sähköauto. Katso videolta, miltä sen hämmentävä "rapumoodi" näyttää toiminnassa.

Kaikki ei ole aina sitä, miltä päällepäin näyttää.

General Motors esitteli aiemmin tällä viikolla uuden GMC Hummer EV:n. Kyseessä on legendaarisen bensasyöpön paluu täyssähköisenä luksusavolavana.

Yhdysvaltalaisostajien suosimat lava-autot sähköistyvät vauhdilla, eikä autojätti General Motors voinut viivytellä pidempään, vaan esitteli auton jo nyt, vaikka se tuleekin tuotantoon vasta ensi vuoden lopulla.

Artikkelin yläpuolelta löytyvällä videolla esitellään auton ulkonäköä ja toimintaa, mutta todellisuudessa toimivaa Hummer EV:tä ei ole vielä olemassakaan. Ainakaan niin toimivana, mitä video antaa ymmärtää.

Videolla nähtävä auto on tietokonegrafiikkaa,. Mukana on myös malleja, jotka ovat ulkoisesti täysin oikean auton näköisiä, mutta ilman varsinaista toiminnallisuutta.

"Rakennetaan parhaillaan"

Hummerin henkiinherättämiselle näytettiin vihreää valoa vasta huhtikuussa 2019, joten ei ole sinänsä ihmeellistä, ettei toimivaa autoa ole vielä fyysisesti olemassa. Vasta 1,5 vuotta kehityksessä olleen Hummer EV:n toimitusten on kuitenkin määrä käynnistyä vuoden 2021 lopulla.

– Ensimmäistä testiautoamme rakennetaan parhaillaan, auton pääsuunnittelija Al Oppenheiser paljasti Green Car Reportsille.

Kaikkein olennaisin osa autosta eli sen akusto ja siihen liittyvät järjestelmät ovat kuitenkin Oppenheiserin mukaan jo valmiita. Itse auto vain puuttuu sen ympäriltä.

Auton parissa työskentelevät insinöörit otettiin mukaan yhtiön muista projekteista, pääosin Corvette--tiimistä. Oppenheiser itse johti aiemmin Camaron kehitystyötä.

Lue myös:

    Uusimmat