Uusi Honda Civic on ennätyksellisen pihi

Kesäkuun ensimmäisenä päivänä Fergal McGrath ja Julian Warren aloittivat kunnianhimoisen taipaleen Belgian Aalstista.

Heidän tavoitteenaan oli vierailla kaikissa Euroopan Unionin 24 valtiossa, joihin on maayhteys mahdollisimman pienellä polttoaineenkulutuksella.

Hondan tutkimus- ja kehitysosastolla työskentelevä kaksikko teki täysiä 7,5 tunnin työpäiviä allaan Honda Civic Tourer 1,6 i-DTEC.

13 498 kilometriä ja yhdeksää tankkausta myöhemmin he saapuivat suunnitellusti takaisin lähtöpisteeseensä. Suomessa matkalaiset viettivät kaksi päivää saavuttuaan maahan Ruotsista. Tornionjokilaaksosta matka jatkui eteläiseen Suomeen ja Venäjän kautta Baltian maihin.

Kyseessä vakiomalli

Vaatimukset ennätysajon suhteen olivat erittäin tiukat. Auton tuli olla vakiomalli, johon ei saanut tehdä mitään kulutusta alentavia muutoksia. Kuljettajaparin oli myös oltava autossa koko matkan jokaisen kilometrin ajan. Kaksikko ajoi muun liikenteen seassa liikennesääntöjä ja nopeusrajoituksia noudattaen.

– Ajo oli vaativa, mutta me nautimme siitä. Uuden ennätyksen saaminen teki kovasta työstä vaivan arvoista. Tämä oli suuren tiimin yhteissuoritus, ja haluankin kiittää kaikkia ennätysajoon vaikuttaneita, McGrath kommentoi ajon jälkeen.

Viralliseen Guinness World Record -ennätykseen kirjattiin keskimääräiseksi polttoaineenkulutukseksi 2,82 litraa sadalla kilometrillä. Kulutus on ennätyksellisen pieni siinäkin mielessä, että se alittaa Civic Tourer 1,6 i-DTEC -auton ilmoitetun 3,8 l/100km keskikulutuksen reilusti.

Lähde: Honda Finland

Lue myös:

    Uusimmat