Uusi Android-versio alkaa kertoa Wi-Fi-verkkojen nopeudesta ennen niihin liittymistä

Google on tuonut uuden, Wi-Fi-verkkojen nopeutta tarkkailevan ominaisuuden uuteen Android-versioon. Asiasta kerrottiin Androidin virallisella Twitter-tilillä.

Google vihjaili uudesta ominaisuudesta jo Android 8.1 -ohjelmistoversion julkistuksen yhteydessä joulukuussa, mutta nyt se on vihdoin saatavilla. Vastedes Wi-Fi-verkkoja etsittäessä jokaisen verkon nimen viereen ilmestyy kuvake, joka kertoo yhteyden nopeudesta. Mitä täydempi signaalin vahvuutta kuvaava kuvake on, sitä nopeampi yhteys on saatavilla.

Googlen tukisivuston mukaan Wi-Fi-verkot luokitellaan hitaasta erittäin nopeiksi, ja sivusto tarjoaa myös lyhyen kuvauksen siitä, mitä milläkin verkkonopeudella on mahdollista tehdä. Esimerkiksi kaikkein hitaimman kategorian verkot mahdollistavat Wi-Fi-puhelut ja -tekstiviestit, mutta suoratoistoon tarvitaan yleensä vähintään nopeaksi luokiteltu yhteys.

Verkon arviointipalvelun saa halutessaan kytkettyä myös pois päältä Androidin Wi-Fi-yhteyksien lisäasetuksista käsin.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja