Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Uuniblinit

Julkaistu 07.02.2013 07:00(Päivitetty 21.08.2013 14:22)

Arja leipoo ja kokkaa -ohjelmassa valmistetaan perinteiset blinit kätevästi uunissa. Nämä herkut voi tarjoilla vaikka laskiaisen kunniaksi. Reseptin lopussa näet videon, jossa Arja valmistaa reseptin ja kertoo lisää vinkkejä!

Blinitaikina saa makunsa tattarista ja juuresta. Tattarijauhot antavat blineille niiden alkuperäisen venäläisen maun.

Blinitaikinan annetaan käydä, eli sitä varten tehdään happamaan nesteeseen juuri, jonka on kuplittava.

Blinien kanssa tarjotaan mätiä, smetanaa ja sipulia, myös graavi- tai kylmäsavustettu lohi sopii hyvin.

Blinit uunissa, noin 12 kpl:

4 dl Bulgarian jogurttia tai kermaviiliä

20 g hiivaa

2 ½ dl Myllyn Paras Tattarijauhoja

1 tl sokeria

Parin tunnin päästä tai seuraavana päivänä:

1½ dl kuumaa maitoa tai olutta

1 tl suolaa

1 rkl voisulaa

1 kananmunan keltuainen

1 kananmunan valkuainen

Lisäksi:

mätiä tai savulohta, molempia halutessasi

sipulisilppua

smetanaa

tilliä

Tee näin:

Lämmitä jogurtti tai kermaviili kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva ja sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri. Anna taikinan kohota 1-2 tuntia huoneenlämmössä tai tee taikina kylmään nesteeseen ja anna käydä pidempäänkin, esim. yön yli viileämmässä (jääkaapissa).

Sekoita taikinaan ennen paistamista kuuma maito tai huoneenlämpöinen olut, suola, voisula, keltuainen ja vaahdoksi vatkattu valkuainen viimeisenä. Voitele uuninkestävä matala paistos- tai muffinipelti, jossa on mahdollisimman laakeita koloja. Voitele kolot reilusti voisulalla. Jaa taikina koloihin n. 2 cm paksuudelle. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10 - 20 min blinien koosta ja paksuudesta sekä uunipellin/-vuokien materiaalista riippuen kauniin värisiksi. Blinien tulee saada väriä alle ja päälle, siirrä tarpeen vaatiessa peltiä ylös tai alas uunissasi, mikäli uuni paistaa toiselta puolelta suhteessa enemmän.

Tarjoa kuumana mädin, smetanan, sipulin ja tillin kanssa, myös graavista tai kylmäsavustetusta kalasta tehdyt täytteet sopivat hyvin, samoin katkarapusalaatti. Kala-allergisille tai kasvissyöjille voit tarjota blinien kanssa sienisalaattia tai silputtua suolakurkkua.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Sumo video id

Lisää aiheesta:

Leivo suolainen piirakkapohja juhliin! Helppo ohje, jolla et voi epäonnistuaBlineistä saat alku-, pää- tai jälkiruuan – kokeile karpalokinuskia tai porotäytettäNäin saat blinit onnistumaan – asiantuntijan täsmävinkitUuniblinitBlinit jogurtistaBlinit
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 08:44
    Halpa vs. kallis

    Halvat bolognese-valmisateriat yllättivät makutestissä – voittajasta ei epäselvyyttä

  • 06:49
    Niksit

    Maarit testasi eri keinoja päästäkseen eroon banaanikärpäsistä – yksi kikka oli ylivoimainen

  • Eilen19:09
    Terveys ja hyvinvointi

    Kärsitkö matkapahoinvoinnista? Yllättävä keino voi helpottaa oloa

  • Eilen17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • Eilen14:15
    Unettomuus

    Pitkään jatkuneella unettomuudella huolestuttavia seurauksia – "Voi olla varhainen varoitusmerkki"