Arja leipoo ja kokkaa -ohjelmassa valmistetaan perinteiset blinit kätevästi uunissa. Nämä herkut voi tarjoilla vaikka laskiaisen kunniaksi. Reseptin lopussa näet videon, jossa Arja valmistaa reseptin ja kertoo lisää vinkkejä!
Blinitaikina saa makunsa tattarista ja juuresta. Tattarijauhot antavat blineille niiden alkuperäisen venäläisen maun.
Blinitaikinan annetaan käydä, eli sitä varten tehdään happamaan nesteeseen juuri, jonka on kuplittava.
Blinien kanssa tarjotaan mätiä, smetanaa ja sipulia, myös graavi- tai kylmäsavustettu lohi sopii hyvin.
Blinit uunissa, noin 12 kpl:
4 dl Bulgarian jogurttia tai kermaviiliä
20 g hiivaa
2 ½ dl Myllyn Paras Tattarijauhoja
1 tl sokeria
Parin tunnin päästä tai seuraavana päivänä:
1½ dl kuumaa maitoa tai olutta
