Uudet koronarajoitukset astuvat voimaan tästä päivästä alkaen: Näin elämä muuttuu Uudellamaalla kolmeksi viikoksi

7:57
MTV:n Uutisaamussa pohdittiin viime viikolla, milloin korona-ahdistukseen on syytä hakea apua

Koronaviruksen leviäminen tuo uusia rajoituksia Uudellemaalle tästä päivästä lähtien.

– Yli 20:n ihmisen yleisötilaisuudet sisätiloissa kielletään kokonaan kolmeksi viikoksi.

– Pääkaupunkiseudulla julkisia tiloja ei suljeta kuten aiemmin keväällä, mutta esimerkiksi uimahallit joutuvat puolittamaan kävijämääränsä. Myös suuret teatterit menevät kiinni.

– Kirjastojen turvaväleistä huolehditaan muun muassa harventamalla tilojen kalustusta. Henkilökunta käyttää maskia koko ajan ja sitä suositellaan myös kävijöille. Tapahtumien henkilömäärää rajoitetaan.  

– Kaupungin kuntosalit pidetään auki rajatuilla asiakasmäärillä.

– Pääkaupunkiseudulla kasvomaskisuositus laajenee yläkoululaisiin. Yläkoululaisille tarjotaan maskit, mutta myös omia kasvomaskeja voi käyttää.

– Lukioissa ja ammattikouluissa vuorotellaan etäopetuksen ja lähiopetuksen välillä. 

– Kasvomaskien käyttöä suositellaan myös kaikille yksityisen sekä julkisen sektorin työntekijöille, jotka eivät työskentele etätyössä.

– Voimassa on edelleen myös suositus siitä, ettei yli kymmenen hengen yksityistilaisuuksia tulisi järjestää lainkaan. Suositus koskee esimerkiksi ylioppilas- ja joulujuhlia.

Aikuisten joukkueurheilu kaupungin tiloissa keskeytytetään

Joukkueurheilukielto kaupunkien tiloissa koskee yli 20-vuotiaiden joukkue- ja kontaktilajeja ja tulee voimaan samoin tänään.

Aikuisten harrastusjoukkueiden otteluita, kilpailuita tai alueellista sarjatoimintaa ei kolmen viikon aikana järjestetä.

– Rajoitukset eivät koske yksilö- ja ryhmälajien maajoukkuetoimintaa, SM-tason ja I-divisioonan tasoista kilpailutoimintaa ja kansainväliselle huipulle tähtäävää ammattimaista harjoittelua. Rajoitus ei koske toimintaa, jossa osallistujien turvavälit säilyvät tosiasiallisesti koko harjoituksen ajan, Helsingin kaupungin tiedotteessa todetaan.Yksityisten liikuntatoimijoiden suositellaan noudattavan samoja rajoituksia.

Juttua korjattu 23.11 klo 12.28: Jutussa sanottiin aiemmin, että kirjastojen kävijämäärä puolitetaan. Sen sijaan kirjastojen turvaväleistä huolehditaan mm. harventamalla tilojen kalustusta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja