Mainos

Uudet EU-maat kiinnostavat suomalaisyrityksiä

Romaniaa tutkitaan nyt vaihtoehtona Kiinalle. Myös Bulgariaa pidetään kiinnostavana.

Suomalaisyritykset silmäilevät yhä useammin Romanian ja Bulgarian markkinoita. Kiinnostusta on selvästi kasvattanut kaksikon EU-jäsenyys.

Romania ja Bulgaria

Rautaruukin aluejohtajan Jukka Hirviniemen mukaan suomalaiskiinnostus näyttää lisääntyneen merkittävästi kuluneen vuoden aikana. Romaniaan investoineeseen teräsyhtiöön on otettu usein yhteyttä ja kyselty markkinakokemuksista.

Myös Finproon on tullut runsaasti etenkin Romaniaa koskevia kyselyitä. Suomen ja itäisen Keski-Euroopan maiden välistä kauppaa edistävän yhdistyksen puheenjohtajan Antti Jokisen mukaan Romaniaa tutkaillaan nyt tosissaan Kiinan vaihtoehtona. Kustannustaso Romaniassa on alhainen, ja Keski-Eurooppa on lähellä.

- Romania on monessa suhteessa iso maa. Kaksikymmentäkaksi miljoonaa ihmistä, isot luonnonvarat ja isot markkinat. EU-jäsenyys tekee maasta mielenkiintoisen. Uskon, että kehitys on nopeaa ja potentiaalia on, sanoo sahan ja parkettitehtaan Romaniasta hankkineen Karelia-Upofloorin toimitusjohtaja Markku Rönkkö.

Suomen kauppa Romanian ja Bulgarian kanssa on kovassa kasvussa, mutta yritysten investoinnit alueelle ovat vielä vähäiset.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.