Uudesta musiikista intoileva Sara Forsberg avoimena MTV:lle: Välillä on tehnyt mieli hypätä katolta

Sara Forsberg puhuu MTV:n haastattelussa muun muassa uudesta musiikistaan, silikonirinnoistaan sekä peittoamastaan masennuksesta.

Laulaja Sara Forsberg, 22, julkaisee toukokuun lopulla vihdoin uutta musiikkia. Universal Musicin kanssa levytyssopimuksen tehneen Saara-taitelijanimeä käyttävän artistin debyytti-ep näkee päivänvalon 27. toukokuuta.

– Fiilikset ovat ihan sikahyvät! Nyt tulee ulos musiikkia, jonka olisi pitänyt tulla ulos jo kaksi vuotta sitten. En malta odottaa, Forsberg intoilee MTV.fin haastattelussa.

– Olen kirjoittanut jokaisen biisin itse. Nyt ei julkaista mitään, minkä takana en voisi seistä sataprosenttisesti.

Näillä näkymin lokakuussa debyyttilevynsä julkaisevan laulajan elämässä on riittänyt tapahtumia viimeisen puolen vuoden ajan.

– Aina ei ole ollut helppoa. Välillä on tehnyt mieli hypätä katolta. Mutta ei se mitään, pohjalta noustaan. On tässä ollut niin paljon kaikkea hyvää myös, että se on tasapainottanut. On ollut ultrahyvää, mutta myös ultrahuonoa.

– Tasapaino on pysynyt. Paljon olen oppinut viimeisen puolen vuoden ajan.

Viime joulukuussa selvisi, että Sara oli luonut 16. joulukuuta ensi-iltansa saaneeseen Star Wars: The Force Awakens -menestyselokuvaan kielen, jota avaruusoliot elokuvassa puhuvat.

– Se oli jännä kokemus. Sellaisesta tyhmästä kielivideosta (katso video yllä) tuli vihdoin jotain konkreettista, sai jotain työtäkin tehtyä. Se tuntui hyvältä. Nyt olen käynyt näyttelytunneilla ja koe-esiintymisissä, joista yksi nytkähti eteenpäin ja allekirjoitin sen tiimoilta salassapitosopimuksen. Kun palaan Yhdysvaltoihin, jatkan sen projektin parissa.

Forsberg kertoo, että kielivideon julkaisemiseen asti hän haaveili tavallisista asioista: kielitieteen opinnoista Helsingissä yliopistossa, omasta asunnosta, poikaystävästä.

– Kielivideon jälkeen yliopistosta otettiin minuun yhteyttä ja kehotettiin hakemaan, että varmasti pääsisin sisään. Mutta esimerkiksi Star Wars -projekti käynnistyi melkein heti sen videon jälkeen. Pääsin suoraan tekemään töitä.

'Opettelen koko ajan rakastamaan itseäni'

Sara on kärsinyt nuoruudessaan heikosta itsetunnosta.

– Epäilen itseäni edelleenkin paljon. Koulussa, ala-asteen loppuvuosista yläasteen loppuun asti minua kiusattiin. Se vaikutti minuun vahvasti ja tosi huonosti. Masennuin ja lihosin superisti, vajosin vielä enemmän pohjalle, Forsberg kertoo kokemuksistaan.

– Voin huonosti. Heräsin yhtenä päivänä ja tajusin, että asialle on pakko tehdä jotain. Laihdutin 20 kiloa. Se vaikutti itsetuntooni todella paljon. En ollut enää näkymätön. 15 ja 16 ikävuoden tienoilla huomasin, että ihmisiä kiinnostikin, mitä minulla on sanottavaa. Opettelen koko ajan rakastamaan itseäni. Se sujuu aina vaan paremmin.

Forsberg muutti Yhdysvaltojen länsirannikolle Los Angelesiin vuoden 2014 lopulla. Hän löysi "enkelten kaupungista" rakkauden. Laulaja esitteli Hooman-nimisen poikaystävänsä maaliskuun lopulla julkaisemallaan videolla.

– Olin Suomessa ollessani huonossa parisuhteessa, suunnittelin eroa ja odotin merkkiä, että lähtisin siitä suhteesta. Sitten tuli muutto Amerikkaan. Se merkki oli siinä, Sara muistelee.

– Los Angelesissa sitten laitoin Tinder-deittisovelluksen puolihuolimattomasti päälle ja löysin miehen sieltä. Tulevana syksynä olemme olleet kaksi vuotta yhdessä. 

Maaliskuussa Forsberg kertoi julkisuudessa purkaneensa sopimuksensa Capitol Records -levy-yhtiön kanssa. Hän kertoi julkaisemallaan videolla

 päätöksensä johtuneen perustavanlaatuisista erimielisyyksistä hänen, hänen tuottajansa Rodney Jenkinsin ja levy-yhtiön kanssa.

– Minulla ei ole ollut missään vaiheessa katkeria fiiliksiä Capitolin suuntaan, sehän oli lähinnä tuottajan ryssimisen syytä. Menimme eri teitä. Se, että lähdin sieltä, tarkoitti sitä, että voin nyt julkaista ep:ni. Ei ole enää hirveää painetta siitä, että pitäisi olla heti megahitti käsissä.

Sara kertoo säveltävänsä musiikkia sekä kitaralla, jota hän on vasta opetellut soittamaan, että pianolla. Joskus hän taas vie tekstin tuottajalle ja katsoo, mitä tapahtuu.

– Olen 22-vuotias. Minulla on vielä hetki aikaa, ennen kuin kuolen. Artistit julkaisevat levyjä vielä seitsemänkymppisinäkin.

Sara Forsberg nähdään kesällä Suomessa keikalla kahdesti, Himoksen juhannuksessa sekä Riihimäkirockissa.

Lue myös:

    Uusimmat