Uudessakaupungissa valmistaudutaan uuden A-Mersun tuotantoon – automaatioaste nousee 95 prosenttiin

Valmet Automotive jatkaa Mercedes-Benzin A-sarjan valmistusta. Ennen kuin hiljattain esitellyn uuden mallin tuotanto voidaan aloittaa Uudessakaupungissa, on tehtaalla tehtävä muutostöitä.

Valmet Automotiven tehtaalla Uudessakaupungissa valmistaudutaan Mercedes-Benzin uuden A-sarjan tuotantoon kouluttamalla henkilöstöä ja tekemällä tuotantolinjojen muutostöitä. Maaliskuussa 2017 käynnistetyn projektin toteutus etenee yhtiön mukaan suunnitellusti.

– Tuotantoteknisesti olemme voineet hyödyntää runsaasti kokemustamme edeltävästä A-sarjasta. Koska auto on kuitenkin uusi, olemme panostaneet vahvasti henkilöstömme osaamisen varmistamiseen etenkin kokoonpanossa, kertoo Valmet Automotiven valmistuspalvelujen johtaja Pasi Rannus.

73 uutta robottia

Projektin lähtökohtana on hyödyntää mahdollisimman paljon aiemman A-sarjan tuotannossa käytettyjä ratkaisuja. Hitsaamossa tehdään laajoja muutostöitä, joilla huomioidaan korimallin muutokset, mutta parannetaan myös tuotannon tehokkuutta. Maalaamossa ja kokoonpanossa päivitetään olemassa olevia linjoja.

A-sarjan hitsaamossa mekaaniset asennukset on tehty ja työt keskittyvät nyt ohjelmointiin sekä käyttöönottoon. 

Uusia robotteja tehtaalle on hankittu 73. Uuden A-sarjan hitsaamossa on 223 robottia, ja automaatioaste nousee yhtiön mukaan 90 prosentista 95 prosenttiin.

Maalaamon ja kokoonpanon monituotelinjoilla uuteen A-sarjaan liittyvät muutostarpeet ovat pieniä. Näillä osastoilla tehtävät muutokset tähtäävätkin ennen kaikkea kahden automallin yhtäaikaisen valmistuksen vaatiman kapasiteetin varmistamiseen sekä ergonomian, työturvallisuuden ja tuottavuuden kehittämiseen.

Lähde: Valmet Automotive

***

3:14

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.