Mainos

Uudessakaupungissa valmistaudutaan uuden A-Mersun tuotantoon – automaatioaste nousee 95 prosenttiin

Valmet Automotive jatkaa Mercedes-Benzin A-sarjan valmistusta. Ennen kuin hiljattain esitellyn uuden mallin tuotanto voidaan aloittaa Uudessakaupungissa, on tehtaalla tehtävä muutostöitä.

Valmet Automotiven tehtaalla Uudessakaupungissa valmistaudutaan Mercedes-Benzin uuden A-sarjan tuotantoon kouluttamalla henkilöstöä ja tekemällä tuotantolinjojen muutostöitä. Maaliskuussa 2017 käynnistetyn projektin toteutus etenee yhtiön mukaan suunnitellusti.

– Tuotantoteknisesti olemme voineet hyödyntää runsaasti kokemustamme edeltävästä A-sarjasta. Koska auto on kuitenkin uusi, olemme panostaneet vahvasti henkilöstömme osaamisen varmistamiseen etenkin kokoonpanossa, kertoo Valmet Automotiven valmistuspalvelujen johtaja Pasi Rannus.

73 uutta robottia

Projektin lähtökohtana on hyödyntää mahdollisimman paljon aiemman A-sarjan tuotannossa käytettyjä ratkaisuja. Hitsaamossa tehdään laajoja muutostöitä, joilla huomioidaan korimallin muutokset, mutta parannetaan myös tuotannon tehokkuutta. Maalaamossa ja kokoonpanossa päivitetään olemassa olevia linjoja.

A-sarjan hitsaamossa mekaaniset asennukset on tehty ja työt keskittyvät nyt ohjelmointiin sekä käyttöönottoon. 

Uusia robotteja tehtaalle on hankittu 73. Uuden A-sarjan hitsaamossa on 223 robottia, ja automaatioaste nousee yhtiön mukaan 90 prosentista 95 prosenttiin.

Maalaamon ja kokoonpanon monituotelinjoilla uuteen A-sarjaan liittyvät muutostarpeet ovat pieniä. Näillä osastoilla tehtävät muutokset tähtäävätkin ennen kaikkea kahden automallin yhtäaikaisen valmistuksen vaatiman kapasiteetin varmistamiseen sekä ergonomian, työturvallisuuden ja tuottavuuden kehittämiseen.

Lähde: Valmet Automotive

***

3:14

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.