Uudessa-Seelannissa tulivuorenpurkauksessa kuolleiden ruumiit haetaan huomenna – olosuhteet saarella ovat edelleen vaaralliset

Uudessa-Seelannissa valmistaudutaan hakemaan tulinvuorenpurkauksessa kuolleiden ruumiit huomenna –"Riskit ovat edelleen olemassa" 2:05
Katso MTV Uutiset Liven lähetys Uuden-Seelannin tilanteesta.

Uudessa-Seelannissa valmistaudutaan hakemaan tulivuorenpurkauksen johdosta kuolleiden ruumiit turmasaarelta huomenna perjantaina, kertoo uutistoimisto Reuters.

Uuden-Seelannin poliisi on vahvistanut ja tunnistanut kahdeksan ihmisen ruumiit, mutta kuolleita on yhteensä ainakin 16.

– Vahvistan, että menehtyneiden ruumiit haetaan huomisaamuna, kertoo Sarah Stuart-Black Kansallisesta hätätilayksiköstä.

Menehtyneiden lisäksi useampi kymmenen haavoittui turmassa vakavasti ja suurin osa on edelleen sairaalahoidossa.

Vakavimmin loukkaantuneiden ihosta on palanut jopa 71 prosenttia, kertoo Victorian kaupungissa sijaitsevan kudossiirtopankin johtaja Stefan Paniatowski. 

– Loukkaantuneet, joiden ihosta on palanut yli 50 prosenttia, tarvitsevat kudossiirron, Paniatowski lisää.

Tulivuori voi purkaantua uudestaan

Ruumiita ei ole pystytty noutamaan aiemmin, sillä olosuhteet White Islandilla ovat edelleen vaaralliset. Tulivuori voi purkautua uudelleen ja ilmassa on edelleen myrkyllisiä kaasuja.

– Tällä hetkellä on 50–60 prosentin mahdollisuus, että tulivuori purkaantuu huomenna. Joka päivä saarella on turvattomampaa, kertoo tutkija Graham Leonard.

Apulaispoliisipäällikkö Mike Clement kertoo, että pelastusryhmä tekee kaikkensa saadakseen ruumiit pois saarelta.

– Pelastusoperaatioon liittyy suuri riski, Clement summaa.

Saarella oli tulivuoren purkautuessa yhteenstä 47 ihmistä. Vuodessa White Islandilla käy yli 10 000 turistia.

Lue myös:

    Uusimmat