Uuden-Seelannin tulivuorenpurkauksen uhriluku noussut kahdeksaan – palovammayksiköissä hoidetaan yhä pariakymmentä loukkaantunutta

"Huomattiin heti, että nyt on jotain aika erikoista"– White Islandin tulivuoren lähistöllä asuvat Pirre ja Nelli todistivat, kun paksu harmaa pilvi peitti taivaan 6:05
MTV Uutiset tavoitti suomalaisen Hyötysen perheen, joka todisti White Islandin tulivuoren purkautumista läheltä kotia: "Kaikki ovat todella järkyttyneitä"

Uudessa-Seelannissa maanantaina sattuneen tulivuorenpurkauksen uhriluku on noussut kahdeksaan, maan poliisi ilmoitti tänään. Kaksi vakavasti loukkaantunutta ihmistä kuoli sairaalassa. Yhdeksän ihmistä on yhä kateissa ja heidän oletetaan kuolleen.

Poliisin mukaan White Island -saarella sijaitsevalle tulivuorelle on yhä liian vaarallista mennä etsimään kuolonuhreja.

Uuden-Seelannin terveysministeriön mukaan maan sairaaloiden palovammayksiköissä hoidetaan yhä pariakymmentä ihmistä, jotka selvisivät purkauksesta hengissä. He ovat kriittisessä tilassa pahoja palovammoja saaneina.

Saarella oli purkauksen sattuessa yhteensä 47 turistia tai opasta.

Tulivuoren uhkatasoa oli nostettu jo viikkoa ennen kuin purkaus tapahtui. Poliisi on aloittanut tapahtuneesta tutkinnan.

Lue myös:

    Uusimmat