Armeija yrittää noutaa ruumiit purkautuneelta tulivuorelta Uudessa-Seelannissa

6:05
MTV Uutiset aiemmin: suomalainen Hyötysen perheen todisti White Islandin tulivuoren purkautumista läheltä kotia: "Kaikki ovat todella järkyttyneitä"

Uusi-Seelanti on lähettänyt armeijan joukkoja noutamaan White Island -saaren tulivuorelle jääneet ruumiit.

Viranomaisten mukaan tuliperäisellä saarella on yhä kahdeksan ruumista maanantaina sattuneen tulivuorenpurkauksen jäljiltä.

Pelastusoperaatio on käynnistetty siitä huolimatta, että tulivuoren arvellaan purkautuvan lähipäivinä uudelleen. Uuden purkauksen todennäköisyydeksi on arvioitu noin 50–60 prosenttia. Tiedemiehet seuraavat tulivuoren aktiivisuutta operaation aikana ja kutsuvat joukot pois, jos uusi purkaus uhkaa alkaa.

Pelastusoperaation odotetaan kestävän useita tunteja.

White Island -saarella oli purkauksen sattuessa maanantaina yhteensä 47 turistia tai opasta, joista ainakin kuudentoista uskotaan kuolleen.

Tulivuoren uhkatasoa oli nostettu jo viikkoa ennen kuin purkaus tapahtui. Poliisi on aloittanut tapahtuneesta tutkinnan.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja