Mainos

Uudenvuoden riennoista vain yksi vakava silmävamma – toisesta silmästä näön menettänyt Elina valisti videolla

Ilotulitteet aiheuttivat vuodenvaihteen juhlinnoissa yhteensä 11 silmävammaa, joita jouduttiin hoitamaan sairaalassa, kertoo Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes).

Ensimmäistä kertaa 2000-luvulla yhdenkään alle 12-vuotiaan lapsen silmä ei vammautunut juhlinnassa, ja silmävammojen kokonaismäärä jäi samaksi kuin ennätysvuonna 2013-2014. Silmävammoista vaikeita oli vain yksi.

Tukesin mukaan suojalasien käytössä on kuitenkin edelleen parantamisen varaa. Sairaalassa hoidetuista silmävammapotilaista vain yhdellä oli ollut turmahetkellä suojalasit. Vammautuneista kuusi oli ilotulituksen katsojia.

Some-video valisti

Pelastuslaitoksille ilotulitteiden aiheuttamista tulipaloista tulleiden hälytystehtävien määrä väheni nyt toista vuotta peräkkäin.

Silmävammojen, pelastuslaitoksille ilotulitteista aiheutuneiden hälytystehtävien ja Tukesiin viallisista ilotulitteista tulleiden ilmoitusten määrän perusteella mennyt vuodenvaihde oli yksi rauhallisimmista 2000-luvulla.

Uudenvuoden aikoihin pelastuslaitoksille tuli 66 hälytystehtävää tulipaloista, joiden uskottiin syttyneen ilotulitteiden takia. Vuosi sitten vastaavia tulipaloja oli 106, kaksi vuotta sitten vuonna 136. 

Tukes kampanjoi joulun välipäivinä ilotulitteiden turvallisen käytön puolesta. Kampanjassa oli mukana muun muassa silmälääkäreitä, pelastusviranomaisia ja ilotulitealan edustajia.

Kampanjan pääviestinä oli suojalasien käyttö, niin ilotulitteiden ampujilla kuin katsojillakin.

Lasien käyttöön kannustettiin myös some-videolla, jossa esiintyi toisesta silmästään näön menettänyt nuori nainen Elina ja tv-sarja Myytinräjäyttäjien Sami ja Henkka. Videot saivat yksin Tukesin sosiaalisen median kanavissa lähes 560 000 katsojakertaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.