Mainos

Uuden vuoden juhlintaan varaudutaan Suomessakin erikoisjärjestelyin – "Pysytään mahdollisimman hyvin tolkuissaan"

2:10

Poliisi kiristää Suomessakin turvatoimia uudenvuoden juhlien ajaksi. Poliisi toivoo juhlijoilta tolkkua ja järjen käyttöä.

Ylikomisario Jari Kaikko vastaa Helsingin poliisin toimista vuoden vaihteessa. Kaikon mukaan yleismaailmallinen turvallisuustilanne on tiedossa ja se otetaan huomioon uuden vuoden tapahtumia suunniteltaessa.

– Uusiin vuosiin varaudutaan aina poikkeavilla resursseilla. Nyt Helsingin keskustassa on kaupungin järjestämä iso tilaisuus. Siihen on rakennettu järjestäjän kanssa omanlaisensa turvajärjestelyt.

Kaikko sanoo, että Helsingin lisäksi muuallakin Suomessa järjestettävien tapahtumien puuhamiehet ja paikallinen poliisi ovat pohtineet yleistä turvallisuustilannetta.

Maailmalla varsinkin suurkaupungit ovat kertoneet kiristävänsä turvatoimia uutena vuotena.  Poliisipartioita, tiesulkuja ja muita turvatoimia lisätään keskeisille juhlapaikoille.

Helsingissä Kansalaistorin tilaisuuteen on Kaikon mukaan hankittu riittävä määrä järjestysmiehiä, ensiapuvalmiutta on lisätty ja viranomaiset ovat varautuneet vuoden vaihtumiseen riittävillä resursseilla.

Maltti on valttia

Kelistä riippuen, juhlijoita on liikkeellä riittävästi ympäri maata. Kaikko esittää poliisin puolesta vienon toiveen juhlijoille.

– Poliisille on keskeistä se, että pysyttäisiin mahdollisimman hyvin tolkuissaan. Huolehdittaisiin itsestä ja läheisistä.

Ylikomisario muistuttaa myös, että omia ilotulitteita ei vietäisi keskusta-alueille. Puhumattakaan siitä, että niitä ryhdyttäisiin ammuskelemaan.

– Toivottavasti ihmiset katsovat tarkkaan myös lasten ja lemmikkien perään, ettei aiheutettaisi mitään turhia vaaratilanteita.

Yksi poliisin toive on myös se, että oma auto jätettäisiin kotiin varsinkin Helsingissä.

– Näin vältetään tarpeettomia ruuhkia. Kello 22 jälkeen Helsingin keskustassa on muutenkin liikennerajoitteita etenkin Kansalaistorin ympäristössä.

– Kun on tolkku mukana, niin kaikki menee hienosti. Meillä on hyvä tilaisuus saattaa Suomen satavuotisjuhla iloiseen päätökseen, ylikomisario summaa.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.