Mainos

Tavallista suurempi joukko poliiseja valvoo uuttavuotta Helsingissä – "Paljon ihmisiä ahtaalla alueella"

Uuttavuotta juhlitaan Helsingissä tavallista isommin, ja viranomaiset varautuvat uhkakuviin tuomalla töihin tavallista enemmän poliisivoimaa.

Uuttavuotta juhlitaan Helsingissä Suomi 100 -avajaisjuhlan merkeissä. Tapahtumaan odotetaan osallistuvan kymmeniä tuhansia ihmisiä, kertoo avajaisten päätuottaja Ossi Luoto. Eniten ihmisiä odotetaan avajaisten iltatapahtumaan Kansalaistorille.

– Viime vuonna Senaatintorille saapui 35 000 henkeä. Kun nyt käynnistetään Suomen 100-vuotisjuhlavuosi, niin se saattaa toki vielä kasvattaa osallistujamäärää, Luoto arvioi.

Poliiseja on uudenvuoden aattona töissä Helsingissä enemmän kuin edellisvuosina, kertoo Helsingin poliisin komisario Henri Helminen.

Luodon mukaan tapahtuman järjestäjät seuraavat turvallisuustilannetta Suomessa ja maailmalla ja ovat tiiviissä yhteistyössä viranomaisten kanssa.

– Lähtökohta on, että isoa yleisötilaisuutta ollaan tekemässä, Luoto toteaa.

Ei viitteitä terrorismista 

Helminen kertoo, että terrorismiin ei ole varauduttu sen erikoisemmin kuin muinakaan vuosina. Helmisen mukaan poliisin tietoon ei ole tullut mitään konkreettisia viitteitä siitä, että uutenavuotena olisi terrori-iskun uhkaa. Berliinin joulutorin tapahtumat on kuitenkin otettu huomioon. 

– Tietysti se vaikuttaa ennakkovalmistautumiseen. Tämänkaltaiset tapahtumat tulee ottaa huomioon ennakkovalmisteluissa ja uhka-arvioissa ja ne huomioidaan toki uudenvuoden suunnittelussa, Helminen sanoo.

Viime uutenavuotena Saksassa Kölnin rautatieasemalla ahdistelujen kohteeksi joutui yli 1 000 naista. Poliisin mukaan samanlaisia suunnitelmia oli Suomessakin. Sellaisesta ei tänä vuonna kuitenkaan ole viitteitä, Helminen sanoo.

– Ensisijaisena ovat ihan perinteiset uhkakuvat. Paljon ihmisiä on ahtaalla alueella, alkoholia käytetään ja joku saattaa erehtyä leikkimään jollain raketeilla ihmisjoukossa. Nehän ovat olleet aina, kun uuttavuotta juhlitaan, Helminen toteaa.

2:52

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja