Mainos

Uuden suomalaisyhtiön lennot viivästyvät – "Neuvottelut koneen omistuksesta yhä kesken"

Uuden suomalaisen Go! Aviation -lentoyhtiön ensimmäiset lennot viivästyvät. Kahdeksanpaikkainen Pilatus PC-12 ei nouse vielä taivaalle, sillä sopimusneuvottelut koneen omistuksesta ovat kesken.

Yhtiö oli aiemmin ilmoittanut aloittavansa liikennöinnin Kuopiosta Helsinkiin ja Tallinnaan pienellä yksimoottorisella lentokoneella 15. elokuuta. 

– Neuvottelut ovat harmillisesti venyneet. Oletimme, että olisimme saaneet ne päätökseen, mutta niin ei käynyt. Ulkomaalaisen kumppanin kanssa käydyt neuvottelut ovat yllättävän monimutkaisia, yrityksen uusi, viime viikolla nimetty toimitusjohtaja Riikka Oksanen kertoo.

Varasuunnitelma olemassa

Oksasen mukaan neuvottelujen viivästyminen johtuu siitä, että koneen myyjä on muuttanut sopimusehtoja merkittävästi ja yksipuolisesti. Hän ei kuitenkaan avaa aikataulun venymisen syitä tarkemmin.

– Hyvä puoli tässä on se, että tämän puolalaiskoneen lisäksi meillä on alkamassa neuvottelut toiseen koneeseen Saksasta. Meillä on suunnitelmat A ja B. Varasuunnitelma on siis olemassa.

Neuvotteluja ensimmäisestä koneestä käydään Oksasen mukaan kuitenkin vielä aktiivisesti varasuunnitelmasta huolimatta.

– Vielä ei ole annettu senkään suhteen periksi, vaan työtä tehdään.

"Liikennöinti alkaa loppuvuodesta"

Lentoyhtiön oli tarkoitus aloittaa liikennöinti Kuopion, Helsingin ja Tallinnan välillä 15. elokuuta. Nyt ensimmäisten lentojen päivämäärä lykkääntyy toistaiseksi määrittämättömään päivämäärään loppuvuodelle.

– Aloitamme tietenkin heti kun saamme koneen. Aloittamisen ajankohta on kuitenkin varmasti tämän vuoden viimeisellä kvartaalilla. Sen tarkemmin en osaa sanoa. Tarkennamme päivämäärää heti kun saamme neuvottelut päätökseen.

Go! Aviation pyrkii houkuttelemaan asiakkaikseen liikematkustajia. Yritys ei myy lentomatkoille irtolippuja, vaan tarjoaa jäsenyyttä kiinteällä kuukausimaksulla, jolla voi lentää niin paljon kuin haluaa.

Yrityksen sijottajasuhteista vastaava johtaja Jari Tähtinen kertoi ilmailu-uutisiin erikoistuneelle Lentoposti.fi-sivustolle, että Kuopio-Helsinki reitin kapasiteetistä on myyty jo 80 prosenttia.

2:04

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.