Mitä ihmettä? Norwegian myy yhä lentoja Helsingistä Malagaan, vaikka yhtiön kaikkien kansainvälisten lentojen pitäisi olla peruttu vuodeksi

Norwegian vältti konkurssin, mutta lentoyhtiöiden tilanne on yhä tukala – toimi näin lippujesi kanssa 6:33
Norwegian vältti konkurssin, mutta lentoyhtiöiden tilanne on yhä tukala – toimi näin lippujesi kanssa

Lentoyhtiö Norwegian kertoo, miksi heidän nettisivuiltaan voi ostaa lentoja kesäkuun puoliväliin, vaikka kaikkien kansainvälisten lentojen pitäisi olla peruttu seuraavaksi vuodeksi.

Norjalainen lentoyhtiö Norwegian myy lippuja lennoilleen tavalliseen tapaan kesäkuun puolivälistä alkaen, vaikka yhtiö on esittänyt osakkeenomistajilleen saneerausohjelman, jonka mukaan kaikki kansainväliset lennot on peruttu huhtikuuhun 2021 asti. Osakkeenomistajat hyväksyivät ohjelman eilen yhtiökokouksessa.

Esimerkiksi Helsingistä Malagaan voi Norwegianin nettisivujen mukaan lähteä suoralla lennolla maanantaina 15.6.2020 kello 6.55. Halvin lippu lennolle maksaa 125,90 euroa.

Yhtiön lehdistökontakti Tarja Valde-Brown vahvistaa, että lennot todella ovat myynnissä.

– Tällä hetkellä lennetään joitakin Norjan sisäisiä reittejä, mutta seuraamme jatkuvasti tilannetta. Kun matkustusrajoitukset poistuvat ja lennoilla on kysyntää, aloitamme lennot niin pian kuin voimme, ottaen tietenkin huomioon myös erilaiset toiminnalliset valmiudet.

Onko siis lentokapasiteettia mahdollista nostaa noinkin nopeasti, kun yhtiö on kuitenkin sanonut lentävänsä vain seitsemällä koneella ensi kevääseen asti?

– Tällä hetkellä on tosi haastavaa sanoa mitään tarkkaa päivämäärää, koska meillä ei ole tietoa siitä, koska matkustusrajoitukset poistuvat, mutta totta kai haluamme aloittaa lennot mahdollisimman pian.

Valde-Brown lähettää vielä sähköpostitse saman vastauksen, joka on yhtiön virallinen vastaus kysymykseen, jota on kuulemma kysytty heiltä paljon. Siinä myös pahoitellaan tilannetta:

– Toivomme asiakkailtamme ymmärrystä näinä poikkeuksellisina aikoina.

Jos joku rohkea nyt ostaa lipun Norwegianin lennolle kesäkuussa, saako hän rahansa takaisin, jos lentoa ei lennetäkään?

– Noudatamme lentojen peruutuksia koskevia sääntöjä ja määräyksiä, jotta asiakkaat voivat varata luottavaisin mielin lentojamme, Valde-Brown kirjoittaa.

Verkkosivuilta löytyvien matkaehtojen mukaan hyvitys rahana tosiaan onnistuu. Yhtiö tarjoaa myös lentopistehyvitystä, jossa pisteitä saisi 20 prosenttia yli peruuntuneen lennon hinnan. Kuluttaja-asiamies on varoittanut, että lentopistehyvitykseen ei kannata suostua.

Lue myös:

    Uusimmat