TPS lievitti tuskaansa syvällä suossa rämpivän SaiPan kustannuksella – HIFK-tähti juoni Ilveksen voittoputken poikki

TPS palasi voittojen tielle kolmen tappiollisen pelin jälkeen, kun se kukisti SaiPan puhtaasti 3-0-lukemin.

Joel Janatuinen aloitti maalinteon alivoimalla avauserässä, mutta lopullisen naulan TPS löi SaiPan arkkuun toisen 20-minuuttisen aikana.

Petteri Wirtanen ja Hannu Kuru onnistuivat maalinteossa 13 sekunnin sisällä toisistaan, eikä SaiPa tuosta enää toipunut.

Nollapelin TPS:n tolppien välissä torjunut Rasmus Tirronen venyi ottelussa 15 torjuntaan.

Voittonsa myötä TPS katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa. SaiPalle tappio puolestaan oli jo neljäs perättäinen.

HIFK katkaisi Ilveksen neljän ottelun mittaisen voittoputken, kun se kaatoi tupsukorvat jatkoajalla lukemin 3-2.

Ilves aloitti ottelun vahvasti, kun Nuorten Leijonien riveistä paluun SM-liigaan tehnyt Matias Maccelli laukoi upealla rannelaukauksella kiekon HIFK:n verkkoon.

HIFK tuli kuitenkin vielä avauserän aikana tasoihin onnekkaalla tavalla. Michael Keränen toimitti kiekon kaukalon kulmasta Ilves-puolustaja Niko Peltolan luistimesta maaliin.

Ilves karkasi johtoon toisessa erässä vauhdikkaan vastahyökkäyksen päätteeksi. HIFK:n Micke-Max Åsten suti lumet kiekon päältä ja hetken kuluttua toisessa päässä Ville Meskanen sivalsi Ilveksen johtoon.

HIFK:n sankariksi nousi kuitenkin Meskasen nimikaima Ville Leskinen, joka käänsi kahdella osumallaan ottelun HIFK:n nimiin. Voittomaali syntyi jatkoajalla.