Uskomattomat arkielämän faktat: Leivänpaahdin on vaarallisempi kuin uskoitkaan

Kummat tappavat enemmän ihmisiä: hait vai leivänpaahtimet? Entä mitä patjallesi voi tapahtua nukuttuasi sen päällä 10 vuoden ajan! Lue karmivat faktat, joita et ehkä halunnut tietääkään!

1. Leivänpaahtimet tappavat yli 700 ihmistä vuodessa

Vuonna 2007 leivänpaahtimien vuoksi kuoli yli 700 ihmistä. Vertailun vuoksi kerrottakoon, että samana vuonna hait tappoivat vain 9 ihmistä. Metalliesineiden tunkeminen leivänpaahtimeen on yleisin kuolemaan johtava syy. Älä siis yritä tonkia leipääsi veitsellä ulos paahtimesta.

2. Eskimoäidit imevät rään flunssaisten lastensa nenästä itse

Uskomatonta, mutta totta: eskimoäideillä on tapana ryystää omalla suullaan räkä flunssaisten lastensa nenästä.

3. Limut ovat hyvin pahaksi hampaille

Tiesitkin varmaan jo, että limut tekevät hallaa hampaille. Niin runsassokeriset kuin kevytlimutkin tekevät hampaiden kiilteelle liki yhtä pahaa jälkeä kuin akkuhappo. Jos limuja on juotava, kannattaa edes käyttää pilliä.

4. Työpöydillä on enemmän bakteereja kuin vessanpöntössä

Syötkö usein lounasta näppäimistösi äärellä? Tämä on yksi syy, miksi keskiverto työpöytä sisältää bakteereja 400 kertaa enemmän kuin wc-istuin. Näppäimistö, puhelin ja hiiri keräävät itseensä mielettömän määrän pöpöjä, joten muista puhdistaa pöytäsi usein.

5. Keskivertoihminen syö yli 400 grammaa ötököitä vuodessa

Vaikka joissain maissa erilaisten ötököiden syöminen on arkipäivää, monikaan meistä ei napostele niitä tarkoituksella. Arvioiden mukaan keskivertoihminen syökin ötököitä vahingossa yli 400 gramman edestä vuosittain, yleensä muun ruoan joukossa.

6. Patjan paino voi tuplaantua pölypunkeista 10 vuoden jälkeen

Patjan päällä nukutaan keskimäärin kahdeksan tuntia yössä. Todennäköisyydet puhuvat sen puolesta, että patjalla nukkuvat myös miljoonat pölypunkit, jotka myös munivat ja ulostavat sänkyyn. Tämän vuoksi patjan paino nousee vuosien saatossa. Suomessa pölypunkit ovat kuitenkin onneksi harvinaisempia kuin lämpimämmissä maissa.

7. Outo hammastahna muinaisessa Roomassa

Ennen muinoin roomalaiset pesivät hampaansa apunaan muussatut hiirten aivot. Tarina ei kerro, vähensikö tämä tapa reikiintymistä.

8. Keskivertosuklaapatukassa on 8 hyönteisen jalkaa

Keskimäärin jokaisessa suklaapatukassa on kahdeksan jollekin hyönteiselle kuulunutta jalkaa. Hyönteiset päätyvät suklaapatukkaan kaakaopapujen mukana.

9. Mount Everestillä on yli 200 ruumista

Moni urhea kiipeilijä yrittää valloittaa Mount Everestin, mutta osa jää sille tielleen. Menehtyneitä kiipeilijöitä ei suinkaan ole kannettu vuorelta pois, vaan heitä on jätetty vuorelle muistomerkkeineen.

10. 219 ihmistä on kuollut lintujen hyökkäysten vuoksi

Koska linnut ja koneet törmäävät aika ajoin, on tällaisista yhteentörmäyksistä aiheutunut 219 kuolemaa vuoden 1988 jälkeen.

Lähde: News Zoom

Lue myös:

    Uusimmat