Uskomaton video: Helsinkiläisautoilijat osoittivat, ettei liikennesääntöjä joko osata tai sitten niistä ei vain välitetä

Helsinkiläisautoilijat eivät välitä suojatien eteen hajonneesta bussista 1:01
Helsinkiläisen Kauri Tervashongan video osoittaa, miten välinpitämättömästi moni autoilija suhtautuu suojatieturvallisuuteen.

Helsingissä kuvattu video paljastaa, miten välinpitämättömästi moni autoilija suhtautuu äärimmäisen selkeään liikennesääntöön.

Mikäli suojatien eteen on pysähtynyt ajoneuvo, on viereistä kaistaa ajavan myös pysäytettävä suojatien kohdalle. Asiassa ei ole lain näkökulmasta mitään epäselvää.

Todellisuus on kuitenkin valitettavasti jotain muuta.

Törkeää välinpitämättömyyttä

Helsinkiläinen Kauri Tervashonka julkaisi Twitter-tilillään tiistaina videon, joka paljastaa, miten heikosti autoilijat noudattavat yksinkertaista liikennesääntöä.

Videolla nähdään suojatien eteen hajonnut linja-auto, jonka hätävilkut on kytketty päälle. Valtaosa bussin ohittavista kuljettajista ajaa suojatien yli pysähtymättä, vaikka näkyvyys kadun reunaan on olematon, eivätkä he voi mitenkään havaita, onko bussin takana suojatiellä olevia tai sille astuvia jalankulkijoita.

Tervashonka kertoo Twitterissä, että videolla näkyvät liikennevalot eivät olleet toiminnassa.

Poliisi HS:lle: Kortti voi lähteä

Tervashongan videosta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat. Poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja ylikomisario Dennis Pasterstein kertoo HS.fi:ssä, että poliisi antaa tällaista toimintaa havaitessaan sakot, mutta korttikin saattaa lähteä.

– Arvio suoritetaan tapauskohtaisesti, mutta jos siinä on joku suojatiellä, niin kyllä silloin suurella todennäköisyydellä kortti lähtee, Pasterstein totesi Hesarille.

Pasterstein kommentoi tapausta myös Twitterissä. Hänen mukaansa videonkin perusteella olisi teoriassa mahdollista jakaa sakkoja.

– Kyllä video riittää todistusmateriaaliksi, mutta kuljettaja ja ajoneuvo pitäisi pystyä yksilöimään ja tuostahan se ei ole mahdollista.

Lue myös:

    Uusimmat