Mainos

Uskomaton video Antarktiksen merenpohjasta: Tätä kukaan ei ole kuvannut aiemmin – äärimmäiset kolkat täynnä elämää

2:39

Antarktiksen merenpohjan alueilta, joita kukaan ei ole kuvannut aiemmin, on saatu videokuvaa. Video osoittaa, että jopa maailman äärimmäisimmät kolkat ovat täynnä elämää.

Greenpeacen sukellusvene kuvasi ennenäkemätöntä merenpohjaa Antarktiksella. Videolla näkyy, että hyinen Eteläinen jäämeri on täynnä elämää.

– En tiennyt mitä odottaa, mutta näimme monimuotoisen elämän kirjon. Sienieläimiä, koralleja ja merituppia oli monia lajeja, samoin kuin erilaisia meritähtiä ja merililjoja.

– Oli aivan uskomatonta, miten koko merenpohja oli näiden eläinten peittämä, sanoo sukellusvenettä ajanut Yhdysvaltain Greenpeacen meribiologi John Hocevar järjestön tiedotteessa.

Alue kuvattiin, kun järjestön Arctic Sunrise -alus oli tutkimusmatkalla merensuojelualueen pelastamista varten.

– Kartoitamme merenpohjaa vielä tarkemmin, jotta voimme osoittaa, mitkä alueet on erityisen tärkeää suojella teolliselta kalastukselta näillä koskemattomilla vesillä, sanoo Antarktikseen perehtynyt biologi Susanne Lockhart.

Euroopan unionin ehdottama suojelualue on yli viisi kertaa Suomen kokoinen. Eteläisen jäämeren suojelukomissio käsittelee asiaa kokouksessaan ensi syksynä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.